Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 11:14
Τοπικά

Απεργία και συγκέντρωση την Παρασκευή στα μάρκετς «Μαρινόπουλος»






Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν μεθαύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετς «Μαρινόπουλος» Πανελλαδικά και η συγκέντρωση του Βόλου, θα γίνει στις 9 το πρωί στο Κατάστημα της οδού 2ας Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία αναφέρεται ότι είναι κωμικοτραγική η κατάσταση με τα διάφορα «έναντι» των 50 και 100 €, οι περιβόητες «διαβεβαιώσεις» της Εταιρείας ότι «όλα θα πάνε καλά-κάντε λιγάκι υπομονή» συνεχίζονται, ενώ τα μαγαζιά συνεχίζουν να παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και πελάτες.

«Εμείς δεν εφησυχάζουμε. Οι σχεδιασμοί του Μαρινόπουλου για μειώσεις προσωπικού, περικοπές μισθών, κλείσιμο καταστημάτων και τη λεγόμενη «εξυγίανση» με ή χωρίς «επενδυτή» δεν θα μείνουν αναπάντητοι με μάς απλούς θεατές», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα που τονίζει ότι την Παρασκευή 8 Ιουλίου έγινε το πρώτο βήμα, όταν οι εργαζόμενοι αψήφησαν την τρομοκρατία και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στη μεγάλη συγκέντρωση στο Βαρδάρη που εξελίχθηκε σε πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μεθαύριο Παρασκευή στην 24ωρη απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους Πανελλαδικά και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 9 το πρωί στο κατάστημα «Μαρινόπουλος», στην οδό 2ας Νοεμβρίου.

Οι Εμποροϋπάλληλοι
Η διοίκηση του Συνδέσμου εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και εργαζόμενες των σούπερ-μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και με απόφαση της προκυρήσσει συνεχείς και αλλεπάλληλες 4ωρες στάσεις εργασίας στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε Βόλο και Νέα Ιωνία την Παρασκευή 22-07-2016 από την αρχή της πρωινής βάρδιας έως την λήξη της τελευταίας.Οι εμποροϋπάλληλοι καλούν σε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα Μαρινόπουλος στην οδό 2ας Νοεμβρίου την Παρασκευή 22 – 07 – 2016 και ώρα 9 το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η απελπιστική κατάσταση, η ανασφάλεια, το αδιέξοδο και το φάσμα της απόλυσης σε 13.500 εργαζόμενους, είναι αιτία ξεσηκωμού και αγώνα για να σταματήσει πια η πολιτική που οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη ανεργία, σε ολοένα και μεγαλύτερα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

«Είναι καθαρό για μας ότι αυτοί που θα πτωχεύσουν είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, θα φτωχοποιηθεί και άλλο ο λαός του Βόλου και της Μαγνησίας και όχι ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο κάθε ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Οι κεφαλαιοκράτες δεν πτωχεύουν και δεν χρεοκοπούν αφού τους προστατεύουν οι συγκυβερνήσεις των μνημονίων», αναφέρει ο Σύνδεσμος που προσθέτει ότι οι ιδιοκτήτες επενδύουν σε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, βγάζουν τα λεφτά τους παράνομα στο εξωτερικό και μετά έρχονται οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) να «εξυγιάνουν» τις επιχειρήσεις με τον ιδρώτα και τις θυσίες του λαού.

Ο Συνδέσμου εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων καλεί το λαό της Μαγνησίας να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων του Μαρινόπουλος.