Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:18
Θεσσαλία

Απεγκλωβίστηκε Αμερικανός ορειβάτης






Eνας 25χρονος Αμερικανός ορειβάτης εγκλωβίστηκε χθες το μεσημέρι στη δυτική ορθοπλαγιά του Αγίου Πνεύματος στα Μετέωρα και χρειάστηκε η επέμβαση των σωστικών συνεργειών για τη διάσωσή του. Όπως σημειώνεται από την Ομάδα Διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, άμεσα κινητοποιήθηκε με έξι άτομα και ξεκίνησε η σχετική έρευνα.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική και Αστυνομία), διότι υπήρξε κλήση από στο Κέντρο επιχειρήσεων (Ευρωπαϊκός τηλεφωνικός αριθμός κίνδυνου 112), για το ίδιο περιστατικό. Μέλη της Ο.Δ. μαζί με άνδρες της Π.Υ., ανέβηκαν μέχρι το πλάτωμα της σκήτης του βράχου.

Από εκεί ξεκίνησαν την έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν, τελικά, εγκλωβισμένο Αμερικανό υπήκοο, σε σχισμή της Δυτικής Ορθοπλαγιάς,

Ο συγκεκριμένος επισκέπτης μετά την ανάβασή του στο βράχο (πεζοπορώντας), επιχείρησε κατάβαση από λάθος πλευρά, κατεβαίνοντας μέσα στη σχισμή.

Όταν κατάλαβε το λάθος του, η περεταίρω κατάβασή του αλλά και η επιστροφή του ήταν αδύνατη, λόγω του μέρους αλλά και της βροχής η οποία ήδη έπεφτε.

Τα μέλη της Ο.Δ., με τη χρήση του εξοπλισμού τους, τον προσέγγισαν, τον ασφάλισαν, τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο στο πλάτωμα του βράχου. Από εκεί άπαντες (άνδρες της Π.Υ , μέλη της Ο.Δ και ο διασωθείς), επέστρεψαν με ασφάλεια από το κλασσικό μονοπάτι στο χωριό όπου και τον ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

Πηγή: trikalaenimerosi.gr