Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:54
Τοπικά

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Σάββας Μεντεκίδης






Απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 72 ετών, ο γνωστός επιχειρηματίας Σάββας Μεντεκίδης. Ο Σάββας Μεντεκίδης γεννήθηκε στην Σπηλιά Κοζάνης. Τελειώνοντας το Εξατάξιο Γυμνάσιο εντάχθηκε μέσω της Σ.Τ.Υ.Α. στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ το 1971 μετά από σειρά μεταθέσεων ήρθε στο Βόλο. Από τα τέλη της δεκαετίας το ’70 ασχολήθηκε με καταστήματα διασκέδασης-καφέ (DISCO MIRTALI, BORA-BORA, TRAFFIC) στο Βόλο, μένοντας στην κορυφή στο χώρο για 15 χρόνια, με στυλοβάτη τη γυναίκα του Νίτσα.

Θέλοντας να κάνει κάτι στη γενέτειρα του, το 1993 εγκαταλείπει σταδιακά το χώρο της διασκέδασης κι επενδύει στον ανερχόμενο χώρο της εμφιάλωσης νερού ιδρύοντας την εταιρία «ΣΕΛΙ». Σήμερα η εταιρία που ίδρυσε και της οποίας ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργό μέλος, είναι στα χέρια της επόμενης γενιάς και μέσα στις 5 κορυφαίες στην Ελλάδα στο χώρο της. Ο Σάββας Μεντεκίδης ήταν ενεργό μέλος και της Ένωσης Ποντίων Ν.Μαγνησίας την οποία στήριζε όπως μπορούσε, ενώ αξιόλογο έργο πρόσφερε και στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης σε συλλόγους ατόμων με αναπηρίες.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 17:00, στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου.

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στον Σύλλογο Φλόγα για παιδιά με καρκίνο (αρ. λογ/σμού ΑLPHABANK GR8001401120112002002011686), και στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες Πτολεμαΐδας (αρ. λογ/σμού ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR0301722510005251064151895) των οποίων υπήρξε διαχρονικός υποστηρικτής. Εκπρόσωποι των δύο συλλόγων θα βρίσκονται από νωρίς στον Ναό.

Συλλυπητήρια της Ένωσης Ποντίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ενώσεως Ποντίων Νομού Μαγνησίας, τιμώντας τη μνήμη του πατριώτη της Σάββα Μεντεκίδη, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της Ενώσεως ηθικά και υλικά, ως ευεργέτης αυτής, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη στην οικογένεια για την μεγάλη απώλειά της.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σάββα Μεντεκίδη που έφυγε από τη ζωή, στον γιο του Δημήτρη και στην εγγονή του – αθλήτρια του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου Αναστασία Μεντεκίδη. Ο Σάββας Μεντεκίδης υπήρξε εξαίρετος επαγγελματίας, ενώ πάντα βρίσκονταν στο πλευρό της αγαπημένης του Νίκης Βόλου.