Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγωγή στην Κρήτη: Στα «τυφλά» οι έρευνες για τον γιο γνωστού επιχειρηματία -Απόδειξη ζωής περιμένουν οι αρχές






Στα τυφλά κινούνται οι έρευνες της αστυνομία στην υπόθεσης της απαγωγής γνωστού επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια στην Κρήτη, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» οι απαγωγείς φέρονται να έχουν κάνει ήδη μία πρώτη επαφή με την οικογένεια του επιχειρηματία και να έχουν ζητήσει άγνωστο ποσό για λύτρα. Για την υπόθεση έχουν καταφθάσει στο Ηράκλειο ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, στόχος των οποίων είναι να λάβουν ένα σημάδι «απόδειξη-ζωής» ότι δηλαδή ο επιχειρηματίας είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη ζητήσει τα τεχνικά μέσα ώστε να εντοπίσουν και να απομονώσουν τις επικοινωνίες που έγιναν τη στιγμή που πιστεύεται ότι έλαβε χώρα η απαγωγή, στην ευρύτερη περιοχή Καλεσσών και Πανεπιστημιακού νοσοκομείου έτσι ώστε να εντοπίσουν το στίγμα της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες αφού απήγαγαν τον επιχειρηματία.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για το συμβάν, ενώ δεν έχει προχωρήσει και σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντως με όσα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας, όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όταν το πολυτελές αυτοκίνητο του 54χρονου επιχειρηματία βρέθηκε ακινητοποιημένο, τρακαρισμένο και με τις πόρτες ανοιχτές στον επαρχιακό δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα.

Η αστυνομία αφού διαπίστωσε σε ποιον ανήκει το όχημα ήρθε σε επικοινωνία με την οικογένεια του θύματος, η οποία όμως δήλωσε άγνοια για το περιστατικό. Οι οικείοι του επιχειρηματία τηλεφώνησαν στο κινητό του το οποίο ήταν ανοιχτό εκείνη τη στιγμή ήτα ανοιχτό. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό του θύματος έκλεισε.

Στη συνέχεια, κοντά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, έπειτα από ενημέρωση κατοίκων της περιοχής για πυκνούς καπνούς, κατέφθασε η Πυροσβεστική που εντόπισε δύο αυτοκίνητα που καίγονταν, ένα BMW και ένα αγροτικό.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το πρώτο όχημα ήταν εκείνο που ανέκοψε την πορεία του 54χρονου επιχειρηματία και το δεύτερο ήταν εκείνο που τον επιβίβασαν για να τον απαγάγουν. Στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο που έκαψαν τα δύο ΙΧ προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο. Εκεί επιβιβάστηκαν σε τρίτο όχημα και εξαφανίστηκαν.

Η Εγκληματολογική Υπηρεσία ερευνά τα δύο αυτοκίνητα τα οποία έχουν καταστραφεί από τις φλόγες σε μία προσπάθεια να εντοπίσει είτε αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. Επιπλέον ερευνούν και τον χώρο στον οποίο βρέθηκαν για άλλα στοιχεία, την προσπάθειά τους όμως δυσκολεύει το γεγονός ότι στην περιοχή επικρατούσαν βροχές.

Τέλος, όσον αφορά στον 54χρονο επιχειρηματία, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μέτοχος εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με παραρτήματα σε έξι χώρες και εξαγωγές σε άλλες 60, και ανήκει σε οικογένεια που διατηρούσε πάντα χαμηλούς τόνους.

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr