Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:10
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Σε Κρήτη, Αθήνα & άλλες πόλεις ψάχνει συνεργούς η ΕΛ.ΑΣ






Κάτω από γιουχαΐσματα Κρητικών μεταφέρθηκαν χθες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οι 77 βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου και στη συνέχεια αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και προσδιορίστηκαν οι ποινικές διώξεις που τους βαρύνουν, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες, που τους απαγγέλθηκαν είναι οι εξής: Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός. Οι παραπάνω είναι οι σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη

Εντωμεταξύ ελεύθερη αφέθηκε η 16χρονη κόρη του 60χρονου μεσίτη από το Ρέθυμνο, την οποία είχε μπλέξει στην υπόθεση απαγωγής ο ίδιος της ο πατέρας. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα από την πίσω είσοδο του δικαστικού μεγάρου και σύμφωνα με τον δικηγόρο της, όπως αναφέρει το cretapost.gr αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται,καθώς δεν γνώριζε τίποτε για την υπόθεση της απαγωγής, λέγοντας ότι έκανε τα θελήματα που της ζητούσε ο πατέρας της, έχοντας πλήρη άγνοια για τη σκοπιμότητα και τα κίνητρα των ενεργειών της.

Ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους δράστες 

Εντωμεταξύ, παρά τις επτά συλλήψεις οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό, που όλο αυτό το διάστημα διεξάγονταν, προκειμένου να εντοπιστεί και ο τελευταίος εμπλεκόμενος, που κρύβεται πίσω από τη απαγωγή του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν, ερευνούν και εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε καινούργιο στοιχείο, που έρχεται στα χέρια τους, προκειμένου να φτάσουν και στους υπόλοιπους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας αυτής.

Σύμφωνα με το cretapost.gr έρευνες διεξάγονται σε αρκετές περιοχές εκτός και εντός της Κρήτης, σε μέρη όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν μεταφέρει οι απαγωγείς το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, συλλέγοντας κάθε στοιχείο, που θα τους φανεί χρήσιμο για να φτάσουν στην ταυτότητα και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν εμπλεκόμενους στην απαγωγή ακόμη και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Συναντήθηκε με τον Λεμπιδάκη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. 

Εντωμεταξύ χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη στο Ηράκλειο όπου είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 11 το πωί ο κ. Τσουβαλάς θα εταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 4ο όροφο, αναμένεται να γίνει η παρουσίαση της υπόθεσης παρουσία και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: iefimerida.gr