Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:44
Αθλητικά

Απίστευτο: Να γιατί δεν απομαγνητοφωνήθηκαν όλες οι συνομιλίες του «Koriopolis»






Από το 2011 μέχρι και σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος είχε αιτηθεί τουλάχιστον 10 φορές την απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών που είχε καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ, αλλά όλες οι αιτήσεις του έπεφταν στο κενό.

Πολλοί αναρωτιούνταν το γιατί. Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες αρνούνταν την πλήρη απομαγνητοφώνηση;

Η απάντηση αποκαλύφθηκε στη χθεσινή εκπομπή «ΔΙΚΗ» όπου παρουσιάστηκαν έγγραφα «φωτιά» πάνω στο συγκεκριμένα θέμα.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι ο ανακριτής Γιώργος Κασίμης ο οποίος είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, είχε ζητήσει με έγγραφό του από το Νοέμβριο του 2011 την απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών, για να απαντήσει με έγγραφό της η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω φόρτου εργασίας.

Εν συνεχεία, με νέο έγγραφό του το οποίο παρουσιάστηκε στην εκπομπή, ο κ. Κασίμης παραθέτει στην ίδια υπηρεσία μία σειρά ερωτημάτων όπως:

Με ποιον τρόπο έγινε η μερική απομαγνητόφωνηση των συνομιλιών, ποιος τις έκανε, αν είναι αποσπασματικές, ποιος επέλεξε τις συνομιλίες που θα απομαγνητοφωνηθούν κ.α.

Ερωτήσεις δηλαδή όπου αποδεικνύουν το λιγότερο την προχειρότητα (εσκεμμένα ή μη) που χειρίστηκαν την υπόθεση των απομαγνητοφωνήσεων οι αρμόδιες υπηρεσίες..

Ωστόσο ούτε σε αυτές τις καίριες ερωτήσεις πήρε πειστικές απαντήσεις ο κ. Κασίμης. Σημειωτέων λίγες ημέρες αργότερα, ο κ. Κασίμης αντικαταστάθηκε από την υπόθεση. Προφανώς γιατί έκανε καλά τη δουλειά του.

 

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε έγγραφο του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Γ. Καλόφωνου με ημερομηνία 2 Απριλίου 2012 με το οποίο έδωσε εντολή γα την πλήρη απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών.

Ωστόσο, με νέο έγγραφό του 15 ημέρες μετά, ανακαλεί τη δική του εντολή και διατάζει να μην απομαγνητοφωνηθούν όλα τα CD. Ο λόγος που ο κ. Καλόφωνος ανακάλεσε τη δική του εντολή, τον γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και με βάση τις παραπάνω αποκαλύψεις, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε για ποιους λόγους και με εντολή ποιων, δεν είχαν απομαγνητοφωνηθεί μέχρι στιγμής όλες οι συνομιλίες του περιβόητου σκανδάλου «Koriopolis».