Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:40
Παρασκήνια

Απίστευτο: Ακόμα και ο Θωμαϊδης δικαιώνει τον Αχιλλέα Μπέο






Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Επειτα από πέντε χρόνια, ο Κυριάκος Θωμαϊδης δικαιώνει τον Αχιλλέα Μπέο, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη χθεσινή εκπομπή «ΔΙΚΗ», ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Αχιλλέα Μπέο το καλοκαίρι του 2011 από τις Πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ (ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο), ήταν άδικη αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι στερούνταν νομιμότητας.

Κι αυτό διότι όπως υποστήριξε “εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε καν κώδικας δεοντολογίας με διεθνή χαρακτήρα”.

Συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο της εκπομπής ο Αχιλλέας Μπέος αναφερόμενος στη δική του υπόθεση και στην προ πενταετίας απόφαση των πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ να τον αποκλείσουν δια βίου από το ποδόσφαιρο, υπογράμμισε:

«Χωρίς να υπάρχει βούλευμα και χωρίς να υπάρχει μάρτυρας μου επέβαλλαν ποινή ισόβιου αποκλεισμού.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτοί οι Γκιρτζίκιδες θεωρούσαν τον εαυτό τους στο απυρόβλητο και ενώ δεν υπήρχε βούλευμα, το οποίο βγήκε πριν από εφτά μήνες, με τιμώρησαν με δια βίου αποκλεισμό. Αυτή είναι η δικαιοσύνη; Ετσι ήθελαν να διοικήσουν; Δεν έχουν δει τίποτα ακόμη»

Για να προσθέσει ο Κυριάκος Θωμαϊδης με αφορμή τον καταγγελτικό λόγο του Αχιλλέα Μπέου: «Και μάλιστα ο ισόβιος αποκλεισμός του κ. Μπέου, κάτι που οφείλω να το πω, έγινε σε μία στιγμή που δεν υπήρχε καν κώδικας δεοντολογίας με διεθνή χαρακτήρα. Ανεξάρτητα το τι θα κρίνει το δικαστήριο, εδώ μιλάμε για μία πειθαρχική απόφαση».

Μπορεί φυσικά ο Κυριάκος Θωμαϊδης να μην είναι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας για να έχει βαρύτητα η άποψή του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι ένας πολέμιος του Αχιλλέα Μπέου για πολλά χρόνια, παραδέχεται το άδικο της εν λόγω απόφασης, αν μη τι άλλο δείχνει πολλά.

 

Και για όσους δεν είδαν την χθεσινή εκπομπή, δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 53’50΄΄ πατώντας ΕΔΩ