Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 08:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη τραγωδία στη Μεσσηνία: 24χρονη σκοτώθηκε από κατολίσθηση






Μια μεσημεριανή βόλτα σε απόκρημνα σημεία της Μεσσηνίας με καταρράκτες και λιμνούλες που για τους περισσότερους αποτελεί επίγειο παράδεισο έμελλε να γίνει το Σάββατο η κόλαση για δυο νεαρές φίλες.

Λόγω της βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί, έγινε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα βράχος να χτυπήσει τα δυο κορίτσια. Το ένα έχασε επί τόπου τη ζωή της, ενώ το άλλο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι δύο φίλες σπούδαζαν μαζί στην Πάτρα και είχαν πάει στη Μεσσηνία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Η άτυχη Πατρινή Παρασκευή Τσιντώνη 

Το protothema.gr μίλησε με την Σταυρούλα, την αδερφή της τραυματισμένης κοπέλας, η οποία μας είπε ότι η αδερφή της βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η 25χρονη κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χειρουργήθηκε με επιτυχία, βρίσκεται εκτός κινδύνου, αλλά θα νοσηλευτεί στην εντατική.

«Η αδερφή μου αυτήν την ώρα είναι στο νοσοκομείο και χειρουργείται. Δυστυχώς η φίλη της δεν ζει. Σπούδαζαν μαζί στην Πάτρα και είχαν έρθει εδώ, στη Μεσσηνία στο πατρικό μας σπίτι για διακοπές. Είχαν πάει για πεζοπορία και λόγω της βροχής έγινε κατολίσθηση την ώρα που περπατούσαν. Το μόνο που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι πως ένας βράχος που έπεσε χτύπησε την αδερφή μου στο κεφάλι και τραυμάτισε θανάσιμα τη φίλη της. Η αδερφή μου μέχρι να μπει στο χειρουργείο είχε τις αισθήσεις της» είπε η αδερφή της τραυματισμένης κοπέλας.
Η 25χρονη που τραυματίστηκε

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, ο οποίος έφτασε γρήγορα στο σημείο.

«Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό στις 14.20 περίπου το μεσημέρι ότι λόγω πτώσης των βράχων είναι εγκλωβισμένα δυο άτομα εκεί στο Πολυλίμνιο, κοντά στους καταρράκτες.

Κινητοποιηθήκαμε με δυο αυτοκίνητα από την υπηρεσία, ένα από το κλιμάκιο της Πύλου και ένα από την υπηρεσία Καλαμάτας. Όταν φτάσαμε εκεί ήδη η μια κοπέλα ήταν στο ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και κατεβαίνοντας τη χαράδρα κάτω ήταν ήδη μια άλλη κοπέλα η οποία είχε χτυπήσει από πτώση βράχου στο κεφάλι και αυτή δυστυχώς δεν είχε τις αισθήσεις της, ήταν χτυπημένη στο κεφάλι και τη βάλαμε στο φορείο. Είναι ένα δύσβατο μονοπάτι το οποίο οδηγεί σε διάφορες λίμνες και καταρράκτες και μάλιστα εκεί κάνουν μπάνιο πολλοί τουρίστες. Είναι επικίνδυνο σημείο και τώρα λόγω της κακοκαιρίας που είχαμε εδώ στη Μεσσηνία, από τη βροχή προκλήθηκαν κατολισθήσεις». 

 

 

Πηγή: protothema.gr