Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:51
Τοπικά

Απέσπασαν 500 ευρώ από ηλικιωμένη υποδυόμενοι τεχνικούς της ΔΕΗ






Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα απάτης, αυτή τη φορά, στον Άγιο Δημήτριο Φερών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σήμερα το πρωί στις Αρχές, δύο άτομα εμφανίστηκαν στην ηλικιωμένη ως τεχνικοί της ΔΕΗ, μπήκαν στο σπίτι της και της έπεισαν να τους δώσει ποσό 500 € για να αλλάξουν – υποτίθεται – τον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ηλικιωμένη ζει μόνη της και είναι συνταξιούχος. Τη Δευτέρα δε, είχε πληρωθεί την σύνταξη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών της, οι δύο απατεώνες χτύπησαν την πόρτα και γειτονικού σπιτιού, αλλά η ιδιοκτήτρια δεν έπεσε στην παγίδα και τους είπε ότι ο σύζυγός της απουσίαζε από το σπίτι, με αποτέλεσμα να φύγουν με αυτοκίνητο.

Η ηλικιωμένη κατέθεσε στην Αστυνομία, ότι ο ένας δράστης ήταν ψηλός και ο δεύτερος μέτριου αναστήματος με μούσι.
Η Αστυνομία από την πλευρά της, ζητά για άλλη μια φορά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους και να μην ενδίδουν σε ανώνυμα τηλεφωνήματα, που έχουν σχέση με τροχαία ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων, γιατρούς ή αστυνομικούς, διότι οι απατεώνες καραδοκούν και μπορούν ανά πάσα ώρα να γίνουν θύματά τους.