Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:21
Αθλητικά

Αν δεν γεμίσει σήμερα το ΕΑΚ, πότε θα γεμίσει;






Σε λιγότερο από τρεις ώρες ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο ντέρμπι της αγωνιστικής.
Στην πραγματικότητα το σημερινό ματς είναι το σημαντικότερο από αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός στην έδρα του. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου να εκφράζουν ανοιχτά την αισιοδοξία τους ότι στις εξέδρες του ΕΑΚ θα βρίσκεται πολύς κόσμος, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα ματς όπου η προσέλευση των φιλάθλων δεν ήταν αναμενόμενη.
Πάμε όμως να δούμε, για ποιους λόγους θα πρέπει σήμερα ο φίλαθλος κόσμους του Ολυμπιακού Βόλου να γεμίσει το ΕΑΚ.
Πρώτον γιατί μιλάμε για ένα ματς ντέρμπι. Ο Απόλλων όχι μόνο είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας, αλλά είναι και από τους συνδιεκδικητές της ανόδου. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι επιβάλλεται ένα γεμάτο ΕΑΚ. Ένα ΕΑΚ όπου θα «βράζει». Ένα κατάμεστο ΕΑΚ όπου θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη.
Δεύτερον, γιατί στον αντίπαλο πάγκο θα κάθεται ο Μπάμπης Τεννές. Και όλοι στο Βόλο γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
Τρίτον γιατί ο καιρός είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο. Ούτε βροχές, ούτε κρύο, ούτε τίποτα.
Τέταρτον γιατί δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Οπότε δεν υπάρχει η ευκολία του καναπέ.
Και πάμε και στον πέμπτο και σημαντικότερο λόγο. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την ανάγκη του κόσμου του. Οι παίκτες, ο προπονητής, αλλά και η διοίκηση έχει την ανάγκη της στήριξη όλων των Βολιωτών, στην προσπάθεια που κάνουν όλοι οι παραπάνω ώστε να οδηγήσουν την ομάδα και πάλι ψηλά. Από την αρχή της χρονιάς έχει γίνει ξεκάθαρο ότι αυτή η ομάδα για να έχει μέλλον, απαιτείται η συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού. Αν δεν υπάρξει η συσπείρωση, τότε η οποία προσπάθεια ξεκίνησε από τη διοίκηση το προηγούμενο καλοκαίρι, είναι καταδικασμένη. Ειδικά μετά την εξέλιξη στην υπόθεση του Τικάο, η ανάγκη για στήριξη από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.
Αν όλοι οι παραπάνω λόγοι δεν είναι ικανοί, ώστε να οδηγήσουν όλους τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου στις εξέδρες του ΕΑΚ, τότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να συμβεί για να γεμίσει κάποια στιγμή το γήπεδο.
Διότι αν δεν γεμίσει σήμερα το ΕΑΚ, πότε θα γεμίσει;