Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 13:56
Θεσσαλία

Αντιδράσεις σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα με τις νέες αφίξεις προσφύγων






Δεν πρόλαβαν να φύγουν οι τελευταίοι πρόσφυγες του 2ου γκρουπ από το Φρούριο Τρικάλων και έρχονται άλλοι του 3ου γκρουπ.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του trikalaola.gr αυτό έγινε με επιτακτική εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τη συναίνεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Σημειωτέο πως τα στελέχη της Υ.Α. του ΟΗΕ στην προηγούμενη επίσκεψη τους στο Φρούριο Τρικάλων, είχαν σημειώσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την φιλοξενία των προσφύγων και γι’ αυτό πρότειναν εκ νέου τα Τρίκαλα!

Έρχονται λοιπόν στη πόλη των Τρικάλων για να φιλοξενηθούν από σήμερα το μεσημέρι, 230 περίπου πρόσφυγες απευθείας από το λιμάνι του Πειραιά, όπου έφτασαν χθες το απόγευμα προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη και άλλοι 140 που θα φιλοξενηθούν στην Καλαμπάκα.

Έντονες όμως είναι οι αντιδράσεις, καθώς χθες το βράδυ όταν έγινε γνωστό στους τοπικούς άρχοντες, η πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα και μάλιστα με επιτακτική εντολή του αρμόδιου υπουργείου, να φιλοξενηθούν εκ νέου πρόσφυγες στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς, δήλωσε στο trikalaola.gr πως αν έρθουν σήμερα το μεσημέρι οι πρόσφυγες στην Καλαμπάκα θα υποβάλει άμεσα την παραίτησή του…

Το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμπάκας, τονίζει ο δήμαρχος, δεν ενδείκνυται για φιλοξενία, όπως είχε δηλώσει ξανά και καλεί του Τρικαλινούς βουλευτές να πάρουν θέση ή να παραιτηθούν και αυτοί μαζί μ’ αυτόν, αλλιώς οι πρόσφυγες θα κοιμούνται κάτω από τη γέφυρα της Διάβας που είναι πεσμένη, για να μη βρέχονται τουλάχιστον!

Μπορούν όμως να φιλοξενηθούν στα Μετέωρα, οι άνδρες σε μια αποθήκη στην Ι.Μ. Βαρλαάμ και οι γυναίκες στην Ι.Μ. του Αγίου Στεφάνου η οποία είναι και γυναικεία…

Στα Τρίκαλα αντίθετα, δεν έχουμε τέτοιες αντιδράσεις…

Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες με το επιτελείο του στο Φρούριο, κάνοντάς τους και το πρώτο υπαίθριο γεύμα για το καλωσόρισμα μιας και θα έχει καλοκαιρία.

Υπάρχει περίπτωση όμως να πάνε και στο κλειστό της Μπάρας, λόγω της απολύμανσης που γίνεται από χθες όταν έφυγαν οι πρόσφυγες του 2ου γκρουπ. Μαζί βέβαια θα είναι και ο επικεφαλής του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ κ. Δημήτρης Παπαθανασίου με το επιτελείο του, ο οποίος θα κάνει ανακωχή (χωρίς να κάνει αντιπολίτευση..) για όσο καιρό θα παραμείνουν στα Τρίκαλα οι πρόσφυγες.

Ο κ. Παπαστεργίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, κατάφερε να αποσπάσει από το Υπουργείο 800.000 ευρώ που θα διατεθούν στους πρόσφυγες για το συσσίτιο και για χαρτιά υγείας.

Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες λόγω του ότι το παλιό στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στη Μάνδρα Λάρισας έχει τιγκάρει και δε χωράει άλλους, θα φιλοξενηθούν εδώ μέχρι ένα εξάμηνο βαριά-βαριά, μετά και την διαβεβαίωση του Υπουργού κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος αναμένεται να έρθει με ελικόπτερο στα Τρίκαλα σήμερα το απόγευμα, προερχόμενος από την Ειδομένη για δει από κοντά τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων.

Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, προτίθεται να παρασημοφορήσει τους Τρικαλινούς εθελοντές, μαζί και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Λάππα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους άλλους 6 μήνες στους πρόσφυγες!!!

 

Πηγή: trikalaola.gr