Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:35
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Αντίδραση του Δήμου Βόλου στον αποκλεισμό του Νοσοκομείου από το νέο ΕΣΠΑ






Παρά τις κουτοπόνηρες απόπειρες των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επίδειξη κομματικής νομιμοφροσύνης, με τη συνδρομή του προκλητικού και ανεκδιήγητου, Λάκη Παπατόλια, που απεγνωσμένα ζητεί στέγη στο κυβερνόν κόμμα (παραμένοντας, πάντα, επίσης προκλητικά υπάλληλος του Κώστα Αγοραστού) το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του σχετικά με τον παραγκωνισμό του Νοσοκομείου Βόλου για έργα από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα και προειδοποίησε για δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος Λεμονιά Πατρώνη,που  δήλωσε ότι λόγω γεωγραφικής θέσης, το Νοσοκομείο Βόλου χρειάζεται και έχει ανάγκη ψηφιακό χειρουργείο, νέα ακτινολογικά μηχανήματα, μαγνητικό τομογράφο, στεφανιογράφο κ.α. «Περιμέναμε την ιεράρχηση και δίκαιη κατανομή από το Υπουργείο Υγείας», δήλωσε.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας, δήλωσε ότι «βιώνουμε την πλήρη αδιαφορία και του υπουργείου και των τοπικών βουλευτών που κοιτάζουν αδιάφορα. Οι κυβερνητικοί βουλευτές λένε ναι σε όλα» και κάλεσε τους κυβερνητικούς κι όλους τους βουλευτές, το Δήμο και την Περιφέρεια να αντιδράσουν δυναμικά.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς ανέγνωσε το ψήφισμα, αναφέροντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, στην οποία ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πατσιαντάς ζήτησε να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εργαζομένων και γιατρών του Νοσοκομείου.

Το ψήφισμα
Το ψήφισμα που ενέκρινε το Νοσοκομείο Βόλου αναφέρει ότι σύμφωνα με τις προτεινόμενες δράσεις στον Τομέα Υγείας στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020, από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, (Μονάδα Α1 –Στρατηγικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού) του Υπουργείου Υγείας, για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν προβλέπεται καμία δράση!
«Παρ’ όλο που υπάρχουν χρόνια αιτήματα από το Νοσοκομείο Βόλου, τα οποία επί πολλά έτη δεν ικανοποιούνται φαίνεται, ότι για μία ακόμη φορά ο Βόλος θα παραμείνει εκτός νυμφώνος, με την μερίδα του λέοντος να την λαμβάνει για άλλη μία φορά η Λάρισα με τα εκεί νοσοκομεία.

Είναι θλιβερό πραγματικά το γεγονός το Νοσοκομείο Βόλου να μην διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο, σύγχρονο εξοπλισμό στα χειρουργεία και σε άλλα τμήματα, στεφανιογράφο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό», αναφέρει το ψήφισμα.
Από το Νοσοκομείο Βόλου έχουν υποβληθεί προτάσεις με ύψος δαπανών το αναλογούν σε αυτό από το χρηματικό πακέτο του ΕΣΠΑ, τονίζεται στο ψήφισμα, που προσθέτει ότι σίγουρα, δεν ζητήθηκε κάτι παράλογο και εξωπραγματικό ώστε να αγνοηθούν οι προτάσεις του. «Από την άλλη πλευρά φαίνεται, ότι υπάρχει ισχυρή παρέμβαση υπέρ των νοσοκομείων της Λάρισας, η οποία τα παίρνει σχεδόν όλα»,αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου σήμερα 16-5-2016, κατανοώντας το μεγάλο πρόβλημα και την αδικία, που γίνεται σε βάρος του Νοσοκομείου Βόλου αποφασίζει:
Να εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με τις προτεινόμενες δράσεις από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας και να ζητήσει να συμπεριληφθούν στις προτεινόμενες δράσεις τα αιτήματα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στα πλαίσια της χρηματοδότησης που του αναλογεί, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, αναφέρει το ψήφισμα.