Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:24
Τοπικά

Ανοιχτή σήμερα, Κυριακή, η αγορά σε Βόλο και Νέα Ιωνία






Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα,  Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, και η τοπική αγορά θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου, και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας, ειδικότερα, προτείνει να λειτουργήσουν προαιρετικά αύριο τα εμπορικά καταστήματα, από τις 11.00 έως τις 16.00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί, τέλος, τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις την περίοδο των εκπτώσεων, καθώς οι χαμηλές τιμές που προέρχονται από την έκπτωση ανταποκρίνονται σε όλα τα «βαλάντια» αλλά κυρίως ανταποκρίνονται στην ποιότητα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από υπερφορολόγηση, έλλειψη ρευστότητας, και καθημερινά παλεύουν με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την οικονομική ανασφάλεια. Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση του τόπου μας στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και το εργατικό δυναμικό της χώρας μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, Βολιώτη καταναλωτή αυτή τη φορά διάλεξε να αγοράσεις αυτό που χρειάζεσαι από τον έμπορο της γειτονιάς σου, φίλο και γνωστό του τόπου σου» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Στο μεταξύ, η Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η διοίκηση της ΟΙΥΕ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικούσα παράταξη του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, επισημαίνεται ότι: «Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους. Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία του κλάδου». Παράλληλα οι εμποροϋπάλληλοι ζητούν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Συγκέντρωση από την Attack Βόλου

Υπέρ της κυριακάτικης αργίας τάσσεται, παράλληλα, η ομάδα Attack Βόλου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση – παρέμβαση, που διοργανώνεται αύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 10.30π.μ. στον Αγιο Νικόλαο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και αυτή την αντιεργοδοτική μάχη υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, βροντοφωνάζοντας ότι οι εργατικοί μαχητικοί συλλογικοί αγώνες μπορούν στο σήμερα να κερδίσουν. Συνεχίζουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και βάζουμε τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για την υπεράσπιση των ζωών μας».

Με την ίδια ανακοίνωση ζητούν: «Αμεση νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις».