Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:29
Αθλητικά

Ανοιξε στη Ν. Ιωνία η αυλαία των Βαλκανικών αγώνων κολύμβησης






Από το πρωί του Σαββάτου23 Απριλίου 2016 διεξάγονται στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας οι Βαλκανικοί Αγώνες Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων στο πλαίσιο μίας άψογης διοργάνωσης για την οποία συνεργάστηκαν η ΚΟΕ και ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση υλοποιήθηκε σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, καθώς οι αγώνες είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω όμως του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες  να μεταφερθούν οι αγώνες στον ελληνικό χώρο και επελέγη τελικά η πόλη του Βόλου, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, το στελεχιακό δυναμικό, την εμπειρία σε μεγάλες ναυταθλητικές διοργανώσεις, παράλληλα όμως έχει επιδείξει κατά το πρόσφατο παρελθόν και την απαραίτητη ετοιμότητα ως προς τη διαχείριση γεγονότων τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

KOLYMBHSH1

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και η επίσημη έναρξη των αγώνων κατά τη διάρκεια μίας λιτής τελετής όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους φιλοξενούμενους ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου κ. Θάνος Θεοδώρου, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης βράβευσε το Δήμο Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για την άρτια διοργάνωση και τα αντίστοιχα βραβεία παρέλαβαν οι κ.κ. Θ. Θεοδώρου και Γ. Βλιώρας και η τελετή ολοκληρώθηκε με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις μαζορέτες της Σχολής Χορού Chorus Line.

 

Στον χαιρετισμό του προς τους διοργανωτές, τους αθλητές και το κοινό των αγώνων, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε :

KOLYMBHSH5Σας καλωσορίζω σήμερα στην πανέμορφη πόλη του Βόλου.

Την πόλη με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές.

Την πόλη με την μακρά και μεγάλη ιστορία και το λαμπρό πολιτισμό.

Αλλά και την πόλη με την τεράστια παράδοση στον αθλητισμό και βέβαια στο ναυταθλητισμό.

Ο Βόλος τα τελευταία χρόνια αποκτά και μια άλλη παράδοση. Αυτή της διοργάνωσης και της φιλοξενίας μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Που χάρις στην ικανότητα και την εμπειρία των στελεχών μας, αλλά και στο απαράμιλλο πνεύμα του εθελοντισμού που κυριαρχεί στην κοινωνία μας, στέφονται από απόλυτη επιτυχία.

Ετσι αναλάβαμε, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τη διοργάνωση αυτών των αγώνων. Είναι η αγάπη όλων μας στους νέους και τον αθλητισμό, που μας οδηγεί να συμβάλλουμε όποτε πρέπει και όποτε χρειαστεί.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία.

Σας καλωσορίζω και πάλι, αθλητές, κριτές, παράγοντες, συνοδούς, φιλάθλους και εύχομαι εκ μέρους της πόλης κάθε επιτυχία.

 

KOLYMBHSH4Αμέσως μετά την τελετή πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα για το απόγευμα του Σαββάτου αγωνίσματα, ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων από τον κ. Θ. Θεοδώρου και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων κ. Απόστολο Μαλαματίνη και το πρόγραμμα των αγώνων θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

 

 

 

Οι χώρες που εκπροσωπούνται  από τις ομάδες τους στους Βαλκανικούς αγώνες είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Κόσσοβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μόλδοβα, Βουλγαρία και Τουρκία.

KOLYMBHSH4

Σε ότι αφορά την Εθνική μας ομάδα αυτή συμμετέχει με 25 συνολικά κολυμβητές/τριες και συγκεκριμένα:

-Αγόρια (12):  Νίκος Σοφιανίδης, Κώστας Μερετσόλιας, Νίκος Μουζάς, Θανάσης – Χαράλαμπος Κυνηγάκης, Γιώργος Βελιάδης, Παναγιώτης Ανδρουλιδάκης, Στάθης Μάλαμας, Κώστας Δρυγούτης, Λευτέρης Μανιός, Δημήτρης Νέγρης, Κώστας – Ζαφείρης Χατζηγεωργίου, Γιάννης Στάμος

-Κορίτσια (13): Δέσποινα Μαρκαντέ, Μαρία – Μελίνα Τροχαλάκη, Όλγα Ντάλλα, Ελένη Κοντογεώργου, Άννα –Μαρία Νάσιου, Ηλέκτρα Λέμπλ, Παρασκευή Κρητικού, Ευαγγελία Καταραχιά, Όλγα Αρνάκη, Φιλιώ Ραυτοπούλου, Γεωργία Πουλοπούλου, Ιωάννα Σαχά, Δήμητρα Τζιώρα.