Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:06
Τοπικά

«Ανοιξαν» σπίτια στο Βελεστίνο, άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα






«Ποντικοί» τρύπωσαν σε σπίτια στο Βελεστίνο και άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, και η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δύο διαρρήξεις σε οικίες ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, ύστερα από καταγγελίες για ισάριθμες κλοπές.

Οι διαρρήξεις συνέβησαν απογευματινές ώρες Σαββάτου, που στο Βελεστίνο επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα, οπότε άγνωστος ή άγνωστα άτομα «χτύπησαν» σε δύο σπίτια και αφαίρεσαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών διαπίστωσαν με έκπληξη την απώλεια των κλεμμένων όταν πλέον οι δράστες είχαν γίνει καπνός, καθώς απουσίαζαν από τις οικίες τους.

Εν μέσω σφοδρής νεροποντής κανένας δεν περίμενε τη δράση διαρρηκτών και κανένας δεν αντιλήφθηκε και ύποπτη κίνηση.

«Εισβάλλοντας» στα σπίτια από αφύλακτες πόρτες και παράθυρα οι «ποντικοί» έκλεψαν «ήσυχοι» στη μία περίπτωση χρηματικό ποσό ύψους 3.000 ευρώ και στη δεύτερη το ποσό των 500 ευρώ σε κέρματα. Επιπλέον, από το ένα σπίτι βρήκαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Οι κλοπές στα δύο σπίτια διαδόθηκαν ραγδαία στο Βελεστίνο από στόμα σε στόμα και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση.

Κάτοικοι άρχισαν να ελέγχουν τα πράγματά τους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είχαν πέσει θύματα κλοπών.

Ωστόσο, οι δράστες χτύπησαν σε δύο μόνο σπίτια και μετά απομακρύνθηκαν από την περιοχή γρήγορα ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου που ειδοποιήθηκε, συνεχίζει τις έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εκτιμάται ότι ήταν μεταφερόμενοι.

Πιθανότατα μέλη σπείρας που επισκέπτονται πόλεις για κλοπές έδρασαν στο Βελεστίνο το απόγευμα του Σαββάτου και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, ενώ υπήρχαν σε εξέλιξη δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Η Αστυνομία μελετά κάθε χρήσιμο στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα των δραστών, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν απτά στοιχεία.

Οι δράστες χτύπησαν γρήγορα και αιφνιδιαστικά ώστε να μη δώσουν στόχο, αλλά και να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες προς σκόρπιες κατευθύνσεις.