Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 20:11
Ελλάδα

Ανοίγουν ξανά Αμυγδαλέζα, Κόρινθος για τους μετανάστες; – Πέφτουν οι υπογραφές για την επιδότηση ενοικίου 20.000






Στα χέρια της κυβέρνησης είναι έτοιμη να σκάσει η βόμβα του μεταναστευτικού καθώς η απόφαση της Γερμανίας να μην δέχεται οικονομικούς μετανάστες οδήγησε όλες τις υπόλοιπες χώρες στο να κλείσουν τα σύνορά τους για τους μη πρόσφυγες και έτσι είναι δεκάδες χιλιάδες εκείνοι που φτάνουν ως την Ελλάδα αλλά δεν έχουν δίοδο προς το βορρά.

Μετά τις συνεχόμενες εντάσεις αλλά κυρίως λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου στο Τάε Κβον Ντο μαζί με την προθεσμία χρήσης που λήγει η κυβέρνηση αναζητά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για τη μεταφορά των τουλάχιστον 1.300 μεταναστών σε άλλο χώρο.

Το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό είναι επίσης ακατάλληλο, επίσης οι δήμαρχοι των Νοτίων Προαστίων αντιδρούν και έτσι έπεσε στο τραπέζι το νέο άνοιγμα των στρατοπέδων σε Αμυγρδαλέζα και Κόρινθο.
Παράλληλα σήμερα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές από την αντιπρόεδρο της ΕΕ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα παρουσία του Γιάννη Μουζάλα που θα εγκαινιάσουν και επίσημα το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν εντοπίζεται στις οικογένειες μεταναστών και προσφύγων, αλλά στις ανεξέλεγκτες ομάδες νεαρών κυρίως βορειοαφρικανών οι οποίοι δημιουργούν επεισόδια.

Άλλοι 1.500 μετανάστες έφτασαν στον Πειραιά

Πάνω από 1500 μετανάστες έφτασαν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία. Το πλοίο «Αριάδνη», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη και τη Χίο μετέφερε 1380 και το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, μετέφερε 165. Το ερώτημα, όπως και με όλους τους υπόλοιπους που καταφθάνουν σε ημερήσια βάση είναι πόσοι θα μπορέσουν να εξέλθουν από τι χώρα και τι θα γίνει με όσους “εγκλωβιστούν” εντός των ελληνικών συνόρων.

Συνάντηση ΚΕΔΕ – Μουζάλα

Για τη μία το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη και δημάρχων με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Μουζάλα για την πολιτική και τα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους για το θέμα μετά το κλείσιμο των συνόρων και την επιστροφή και συγκέντρωση χιλιάδων μεταναστών.

Από τις απαντήσεις που θα δοθούν από τον κ. Μουζάλα θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αυτό το εθνικής σημασίας θέμα.

Πηγή: newsit.gr