Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει ξανά ο φάκελος Γιακουμάκη – Στην ανακρίτρια οι πρώτοι μάρτυρες






Στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων συνεχίζεται το θρίλερ της υπόθεσης του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου σπουδαστή έλαβε την Παρασκευή από την τακτική ανακρίτρια τη διαβεβαίωση ότι οι πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν άμεσα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας που χειρίζεται το φάκελο Γιακουμάκη αναμένεται να περάσουν οι πρώτοι μάρτυρες οι οποίοι θα επιλέγουν και θα κληθούν να δώσουν κατάθεση προκειμένου να ρίξουν φως στον ανεξιχνίαστο θάνατο του 20 χρόνου Κρητικού.

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μαρτυρούν πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πέρασε δραματικές στιγμές προτού βρεθεί νεκρός κοντά στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε. Στην ογκώδη δικογραφία η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας περιλαμβάνονται εκατοντάδες μαρτυρίες ατόμων που κάνουν λόγο για βασανισμό του Βαγγέλη μέχρι και 2 ημέρες πριν από το θάνατό του δίνοντας νέες διαστάσεις σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μετά από πολλαπλές αναβολές και καθυστερήσεις, εξαιτίας του φόρτου των υποθέσεων που έχει αναλάβει η ανακρίτρια Ιωαννίνων, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Γιακουμάκη, κ. Δημήτρης Μπούκας, ευελπιστεί πως οι μάρτυρες που θα καταθέσουν θα δώσουν νέα τροπή στο θάνατο του Βαγγέλη και σύντομα η υπόθεση θα κλείσει με τους ενόχους να έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Τη δίκη τους δικαίωση επιζητούν και οι συγγενείς του σπουδαστή, οι οποίοι περιμένουν να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία και δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση ότι ο μικρός, χαμογελαστός Βαγγέλης δεν είναι πια κοντά τους.

“Δεν αλλάζει κάτι. Η ουσία είναι ουσία, η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα”, εξομολογείται στο Newsit ο κ. Γιώργος Βιδιαδάκης, θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.