Διοικητικές ανατροπές έχουμε τις τελευταίες ημέρες στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών. Υπενθυμίζεται ότι «πολωτικό» ήταν το κλίμα από τις τελευταίες εκλογές του συνεταιρισμού, που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο, οι οποίες ανέδειξαν πρόεδρο τον Χρήστο Σιδερόπουλο, με πέντε ψήφους υπέρ του στο 9μελές διοικητικό συμβούλιο.

Την περασμένη Τρίτη (30/5) ένα από αυτά τα πέντε άτομα απέσυρε την υποστήριξή του και άλλαξαν οι λεπτές έτσι και αλλιώς «ισορροπίες» υπέρ του Φώτη Παπαδόπουλου. Κατηγορούν τον πρόεδρο του συνεταιρισμού για κακοδιαχείριση και κακή συμπεριφορά. Αποτέλεσμα να αποσύρει το Διοικητικό Συμβούλιο την εμπιστοσύνη στον Σιδερόπουλο (μένει με 4 ψήφους και μειοψηφεί).

Σε δηλώσεις του πάντως στον ΑγροΤύπο ο Σιδερόπουλος τονίζει ότι «ο Μαντζώνης δεν έχει παραιτηθεί από το Δ.Σ. του συνεταιρισμού».

«Αγκάθι» της όλης υπόθεσης είναι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, υποστηρίζει η πλευρά του πρώην προέδρου, που χαρακτηρίζει σαν «νέα Ιουλιανά» την κίνηση για την ανατροπή του λίγους μήνες μετά την εκλογή του.

Η πλευρά του Σιδερόπουλου κατηγορεί τον «διαχειριστή» της πύλης του ΟΣΔΕ στον συνεταιρισμό ότι σύστησε μια δική του εταιρεία που πιστοποιήθηκε σαν «πύλη» και ανταγωνιζόταν τον ίδιο τον συνεταιρισμό.

Όπως υποστηρίζει επειδή δεν δέχτηκε να υπογράψει νέα σύμβαση μαζί του έχασε την θέση του προέδρου. «Αν υπογραφεί αυτή η σύμβαση τότε δεν θα μπορούμε να του κάνουμε αγωγή», τονίζει.

Όπως καταγγέλλει: «Πέρσι ο συνεταιρισμός έκανε πάνω από 11.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ. Φέτος μέχρι σήμερα δεν ξεπέρασαν τις 500. Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι ο «διαχειριστής» οικειοποιήθηκε το έργο του συνεταιρισμού».

Αναφερόμενος στο ταμείο του συνεταιρισμού, υποστηρίζει ότι «έχει πάνω από 30.000 ευρώ. Έχει γίνει ρύθμιση και μπορεί να πληρώσει το ΦΜΑ 6.000 ευρώ και χρέη προς το ΙΚΑ 3.500 ευρώ».

Πηγή: agrotypos.gr