Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Ούτε μια στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση






«Ούτε μια στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος διέψευσε τα σενάρια αποσταθεροποίησης, εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και άφησε ένα «καρφί» για τον Δημήτρη Καμμένο, λέγοντας ότι τα λεπτά πολιτικά θέματα τα αφήνει σε ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα από εκείνον.

«Είμαι γραμματέας της ΚΟ, δεν έχω καμία κόντρα με κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εγώ, ούτε ο πρόεδρος. Κάντε λίγο υπομονή, δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Ο Πάνος Καμμένος, από την άλλη, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν (επικαλούμενοι δημοσίευμα της Real) αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση σύνθετης ονομασίας, απάντησε πως «η Real βγάζει κάθε μέρα μια είδηση, δεν υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις, λυπάμαι πολύ».

Στα γραφεία του κόμματος συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται την ώρα που υπάρχει πόλεμος δηλώσεων μεταξύ στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το συλλαλητήριο και τη στάση στο Σκοπιανό, ενώ μαίνονται τα σενάρια για την επιβίωση της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σγουρίδης: Αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

Αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί η προγραμματική συμφωνία την οποία κάναμε έχει συγκεκριμένους στόχους, να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στον realfm 97,8, πριν την συνεδρίαση.

Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν, στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή, πρόταση για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.

«Η λέξη Μακεδονία περιλαμβάνει , συμπυκνώνει όλον τον αλυτρωτισμό. Με τη λέξη Μακεδονία, υπάρχει μακεδονικό έθνος, υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Κι ενώ θέλουμε την ισορροπία στα Βαλκάνια, μετά από λίγο καιρό αυτή η ισορροπία θα αλλάξει» είπε ο πρώην υπουργός.

Ερωτηθείς τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος, εάν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και εκείνος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγκαστεί να υπερψηφίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με σύνθετη ονομασία, είπε:

«Ας φτάσουμε σε αυτό το σημείο και βλέπουμε. Δεν πρόκειται να γίνουν τα πράγματα έτσι διότι ούτε το κράτος των Σκοπίων θα αποδεχθεί μια λύση την οποία προτείνει ο Νίμιτς, αλλά ούτε και η βουλή μπορεί να αποδεχθεί μια λύση που είναι σαλαμοποιημένη».

Πηγή: iefimerida.gr