Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:36
Αθλητικά

Ανακοίνωσαν τελικό που δεν πρόκειται να γίνει!






Την Κυριακή 15 Μαΐου θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, μας είπε η ΕΠΟ…

Αυτό που δεν μας είπε είναι ΠΩΣ θα γίνει ο τελικός εκείνη την ημέρα; Και επίσης, από πού ακριβώς και με ποιον τρόπο της προέκυψε ότι ο τελικός του Κυπέλλου μπορεί γενικώς να διεξαχθεί;

Το SDNA σας λέει ότι είναι απίθανο να γίνει το παιχνίδι, όχι απλά στις 15 Μαΐου, αλλά οποτεδήποτε!

Και η εκτίμηση αυτή προκύπτει από συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία όλοι γνωρίζουν, αλλά στην ΕΠΟ φαίνεται ότι εθελοτυφλούν και παίζουν τα παιχνίδια τους…

Ο τελικός δεν μπορεί να γίνει στις 15 Μαΐου για τους εξής λόγους:

Α) Το Υπουργείο Αθλητισμού στην ανακοίνωσή του αναφέρει ρητώς ότι ο τελικός αναβάλλεται «για τουλάχιστον 10 ημέρες». Η απόφαση πάρθηκε στις 6 Μαΐου. Συνεπώς ο αγώνας δεν μπορεί –βάσει της Υπουργικής Απόφασης- να διεξαχθεί πριν τις 17 Μαΐου.

Β) Η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο τελικός θα διεξαχθεί «με τους ίδιους όρους», πράγμα που σημαίνει ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τους βοηθούς και τον παρατηρητή του Σιδηρόπουλου. Και αυτό, ενώ γνωρίζει πως αυτός είναι ο βασικός λόγος της μη διεξαγωγής του αγώνα το Σάββατο 7 Μαΐου: Δηλαδή η μη τήρηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΠΟ-Κοντονή για την διαιτητική «ομάδα» που θα διευθύνει το ματς. Το Υπουργείο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δεχθεί τη διεξαγωγή του τελικού με αυτούς που όρισε η ομοσπονδία να «συνοδεύουν» τον Σιδηρόπουλο, ενώ και η ΑΕΚ έχει πει ευθέως στην ανακοίνωσή της: «Εμείς ως πρόβατα επί σφαγή σε έναν τελικό στον οποίο σκεφτήκατε να αναδείξετε ως πρωταγωνιστές διακεκριμένους θαμώνες των σουιτών του γηπέδου «Καραϊσκάκης» δεν σκοπεύουμε να πάμε».

Γ) Οι ομάδες που θα μετάσχουν στα πλέι οφ και ειδικά ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και πιθανότατα και ο ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν στην αλλαγή του προγράμματος του μίνι πρωταθλήματος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι απίθανο να δεχτούν να παίζουν Τρίτες, Παρασκευές και Δευτέρες, δηλαδή σε σύντομα χρονικά διαστήματα και σε μέρες που είναι οι πλέον αντιεμπορικές, καθώς τα μαγαζιά το απόγευμα είναι ανοιχτά και θα «χαθεί» μεγάλος αριθμός εισιτηρίων.

Οι τρεις παραπάνω λόγοι είναι υπερ-αρκετοί για να καταστεί σαφές πως ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί στις 15 Μαΐου. Και με δεδομένο ότι στις 30 Μαΐου οι διεθνείς ποδοσφαιριστές πρέπει να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες και να λήξει η αγωνιστική περίοδος, μοιάζει βέβαιο ότι ο τελικός του Κυπέλλου είναι απίθανο να διεξαχθεί γενικώς!

Είναι ξεκάθαρο πως στην ΕΠΟ δεν έχουν πάρει το μάθημά τους και γενικότερα μοιάζουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Συνεχίζουν τις ντρίμπλες και τα τερτίπια, εξακολουθούν να κάνουν του κεφαλιού τους και δεν αντιλαμβάνονται ότι γίνονται περίγελος όλης της ελληνικής κοινωνίας, με το να βγάζουν ανακοινώσεις για αγώνες που είναι αδύνατο να διεξαχθούν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σταύρος Κοντονής έχει ήδη ενημερωθεί για όλες τις κινήσεις της ΕΠΟ και από Δευτέρα αναμένεται η αντίδρασή του. Το ίδιο αναμένεται και από πλευράς Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

 

Πηγή: Sdna.gr