Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 20:42
Τοπικά

Αναθέρμανση των σχέσεων Βόλου – Ροστόβ






Με τον καλύτερο τρόπο αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις των αδελφοποιημένων πόλεων του Βόλου και του Ροστόβ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 267ης επετείου από την ίδρυση της πόλης. Η αποστολή του δήμου Βόλου προσκεκλημένη από τον Δήμαρχο του Ροστόβ, έδωσε το παρόν στις γιορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης της πόλης του Ροστόβ. Η υποδοχή στην αντιπροσωπεία του Βόλου ήταν ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική, καθώς πρόκειται και για την πιο παλιά χρονικά (από το 1955) αδελφοποιημένη με το Ροστόνβ πόλη.

%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9 %cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%b7

Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Ροστόβ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Γιούλη Μποντού – Τοκαλή και Απόστολος Ζαρκάδας , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Απόστολος Γαλάτης και η δημοτική σύμβουλος, κ. Νατάσσα Μορφογιάννη και μαζί τους άλλους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών και των άλλων αδελφοποιημένων πόλεων μετείχαν στις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού και μνήμης των αγώνων και της ιστορίας της ρωσικής πόλης, καταθέτοντας λουλούδια .

%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b9

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού της ημέρας της ίδρυσης της Πόλης του Rostov on Don όπου και φιλοξενήθηκαν αντιπροσωπείες από τις Αδελφοποιημένες και συνεργαζόμενες πόλεις περιελάμβανε και επίσημο δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου η πόλη του Βόλου παρουσιάστηκε πρώτη με δυναμικό και εντυπωσιακό τρόπο καθώς προβλήθηκε και 5λεπτο βίντεο με τα αξιοθέατα της περιοχής μας .

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή κατά την οποία ελληνικό χορευτικό συγκρότημα, αποτελούμενο από Έλληνες της τοπικής κοινότητας, χόρεψε παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς προς τιμήν της βολιώτικης αποστολής Ο Βόλος καταχειροκροτήθηκε από τους εκπροσώπους των πόλεων από την Αρμενία, τη Λευκορωσία την Κύπρο τη Σκωτία τη Γαλλία και την αδελφοποιημένη πόλη με το Βόλο Λε Μαν, την Κριμαία την Γερμανία αλλά και την Κίνα

Κατά τη διάρκεια του δείπνου η Αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου στο Ροστόβ ειχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους εκπροσώπους των αδελφών πόλεων του Ροστόβ και να ανταλλάξει απόψεις σε εκπαιδευτικό, οικονομικό , επιστημονικό, επιχειρηματικό αλλά και επενδυτικό επίπεδο .

%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b7-1 %cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b9

Στο πλαίσιο της δεξίωσης η κ. Μποντού – Τοκαλή προσέφερε δώρα εκ μέρους του δήμου Βόλου τονίζοντας την σημασία της ανανέωσης των σχέσεων των δύο πόλεων που ενώθηκαν με αδελφικούς δεσμούς το 1955. Το Ροστόβ στο Ντον, είναι το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας του Ροστώβ και της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας με ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και ένα από τα σημαντικά οικονομικά κέντρα της Ρωσίας.