Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:30
Τοπικά

Αναβλήθηκε η δίκη Σαμαρτζή – Δηλώσεις Αχ. Μπέου






Για τις 24 Ιουνίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης απλής εκβίασης σε βάρος του,  Αχιλλέα Μπέου, για την οποία κατηγορείται ο Άκης Σαμαρτζής. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου δεν έδωσε άδεια στον συνήγορο του κ. Σαμαρτζή να παραστεί, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των δικηγόρων.

Δηλώσεις Αχιλλέα Μπέου

Στο μεταξύ μετά την αναβολή της υπόθεσης ο μηνυτής, Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέα Μπέος,mpeos_aftodioikisi1 απαντώντας σε δηλώσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:

Ερ: Η απόφαση του δικαστηρίου λόγω της αποχής των δικηγόρων και της άδειας που δεν χορήγησε ο δικηγορικός σύλλογος στον συνήγορο του κατηγορουμένου οδήγησε στο να δικαστεί η υπόθεση 24 Ιουνίου (ερώτηση Λαμπράκης)

Απ: Καταρχάς να σας πω ότι δεν είναι έτσι. Δεν είναι απόφαση δικαστηρίου. Είναι αίτημα του κατηγορούμενου, του υπόδικου πλέον, εκβιαστή Άκη Σαμαρτζή ο οποίος την Παρασκευή το μεσημέρι εδώ σε εσάς ενώπιον σας φώναζε ότι θέλει να γίνει το δικαστήριο. Αν ήθελε γιατί δεν το κάνει σήμερα; Δεύτερον αναρωτηθείτε αν έχει υποβάλλει αίτημα ο συνήγορος του κ. Σαμαρτζή για να δικάσει την Παρασκευή. Γιατί τέτοια αίτηση στον δικηγορικό σύλλογο δεν υπάρχει. Βέβαια σε αυτή την πόλη η παραπληροφόρηση και τα πράγματα όπως μας βολεύουν να τα παρουσιάζουμε είναι πλεονέκτημα αφού καθένας έχει ένα μικρόφωνο και μπορεί να λέει ότι θέλει. Θεωρούν και νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη. Τελείωσε αυτό, το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε έναν αγώνα κατά της διαπλοκής και των συμφερόντων σε αυτή την πόλη και θα το πάω μέχρι τέρμα. Από εκεί και πέρα όλοι εσείς μπορείτε να κρίνετε γιατί από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν μαντιλάκια στα περίπτερα από το κλάμα. Τέτοιο κλάμα δεν έχω ξαναδεί, ούτε από το δημοσιογραφικό σκουπίδι τον Γιώργο τον Καρεκλίδη, ούτε από τον Άκη τον Σαμαρτζή. Για την ταμπακιέρα, για το θέμα θα μας πουν κάτι; Γιατί εγώ την Παρασκευή στις δηλώσεις μου όπως γνωρίζετε όλοι δεν αναφέρθηκα σε κανένα όνομα. Περιέργως και με μεγάλη έκπληξη στις δηλώσεις του ο κ. Καρεκλίδης αναφέρθηκε σε έναν άλλο εργολάβο που σημαίνει τι; Πως είναι δυνατόν να έχει με όλους τους εργολάβους δημοσίων έργων συναλλαγές και ανταλλαγή σύμφωνα με τα λεγόμενα τα δικά του επιταγών; Για το έγκλημα, για την ταμπακιέρα θα μας πουν κάτι οι κύριοι; Έχουν να δηλώσουν κάτι; Να πουν πραγματικά περιστατικά και αλήθειες. Αυτά περιμένει ο κόσμος. Κλάμα; Ο Ξανθόπουλος μεγάλωσε πολύ είναι σε τέτοια ηλικία που δεν κλαίει πλέον. Η δε Μάρθα Βούρτση την βλέπουμε στην τηλεόραση. Έχουμε κουραστεί. Να βγουν και να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Πραγματικά περιστατικά και να σταματήσει αυτό το πανηγύρι επειδή είναι δήθεν συνάδελφοι σας να τους καλύπτετε. Η ένωση σας έβγαλε ανακοίνωση, δεν είναι δημοσιογράφοι, όπως έλεγα εγώ. Σουβλατζήδες είναι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Επίσημα η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε το δήλωσε. Έρχονται και άλλες καταγγελίες με πραγματικά περιστατικά. Συνάδελφοι σας θα κληθούν να καταθέσουν γιατί γνωρίζουν πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι δε αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την πόλη που κάνουμε μια προσπάθεια να την αλλάξουμε και για να την αλλάξουμε πρέπει όλοι να συμβάλλετε.

ΕΡ: Ορίστηκε η δικάσιμος για την υπόθεση Καρεκλίδη;

Απ: Ποια δικάσιμος; Για ποια μήνυση; Γελάει ο κόσμος. Κάθε μέρα, τον λέω εδώ, δημοσιογραφικό σκουπίδι. Θα το λέω κάθε μία ώρα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εγώ δεν έχω σπουδάσει αλλά έχω βγάλει το πανεπιστήμιο της ζωής. Είναι αξιολογική κρίση που έχει κριθεί από τα δικαστήρια και τον Άρειο πάγο. Αξιολογική κρίση Είναι για το θεαθήναι. Δεν πάει να κάνει 100 μηνύσεις, 100 φορές θα τον αποκαλέσω δημοσιογραφικό σκουπίδι. Είναι κρίση μου, δεν αφορά το πρόσωπο του, την οικογένεια του αλλά το επάγγελμα που δηλώνει. Κρίση μου είναι ότι είναι δημοσιογραφικό σκουπίδι, θα πάρω και μια ντουντούκα και θα φωνάζω, δικαίωμα μου είναι. Θα μας αλλάξουν τους νόμους εδώ στον Βόλο; Θα σταματήσουμε την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης;. Για να ξεκαθαρίζω τα πράγματα. Δεν φοβάμαι την δικαιοσύνη, την σέβομαι. Ξεκάθαρα αλλά τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς,.