Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:50
Τοπικά

Αλυκές: Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά – Συνεχίζεται η αναβάθμιση της περιοχής






Μια ακόμη νέα, σύγχρονη και απόλυτα ασφαλή παιδική χαρά εγκαινίασε σήμερα η Δημοτική Αρχή του Βόλου, αυτή τη φορά στις Αλυκές, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πολιτών.

Στην τελετή παρέστη και ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης και αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος, ο οποίος σε ερώτηση που του έγινε για την πλήρη αναβάθμιση του χώρου, με την παιδική χαρά, το γήπεδο μπάσκετ, την αναβάθμιση του πεζοδρόμου και για το μέχρι που θα φθάσει αυτή, δήλωσε:

«Και μέχρι το τέρμα των Αλυκών θα γίνει μια αναβάθμιση της περιοχής γιατί είναι πραγματικά μια πανέμορφη περιοχή που ήταν παρατημένη εδώ και χρόνια. Η δημοτική αρχή πιστή  υλοποιεί τις δεσμεύσεις της ότι σε όλη την περιφέρεια, όπως και στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και του Βόλου, θα υπάρχει σε κάθε γειτονιά μια σύγχρονη, ασφαλής παιδική χαρά η οποία απαιτείται σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη όπως θέλουμε να φτιάξουμε και ονειρευόμαστε το Βόλο μας, τον Βόλο που αγαπάμε. Αυτά, απλά πράγματα, ταπεινά, με χρήματα των δημοτών, υλοποιούμε δεσμεύσεις αλλά κάνουμε και τα έργα τα οποία έχει πολύ ανάγκη ο κόσμος.

Τέλος συμπλήρωσε ότι στο γήπεδο μπάσκετ τοποθετήσαμε ελαστικομερές δάπεδο (είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει), ταμπλό και καλάθια και θα τοποθετηθεί και εξέδρα.

 

Εξ άλλου απαντώντας σε ερώτηση για την κατασκευή του δεύτερου κόμβου σημείωσε:

Θα ήθελα να παρακαλέσω, άλλη μια φορά, για κατανόηση και να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία η οποία θα είναι μόνο για ένα μήνα στην περιοχή μπροστά από την οδό Λαμπράκη και το ΚΤΕΛ. Επειδή ονειρευόμαστε έναν Βόλο τελείως διαφορετικό από αυτόν που παραλάβαμε ζητάμε την κατανόηση των πολιτών και να κάνουν υπομονή με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να λύσουμε μια για πάντα το κυκλοφοριακό. Ως εκ τούτου παρακαλώ πάρα πολύ και τους δημοσιογράφους να ενημερώνετε όσο περισσότερο μπορείτε τον κόσμο. Έχουμε δεσμευτεί μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα να παραδώσουμε και αυτόν τον δεύτερο κόμβο στην κυκλοφορία. Ζητούμε, λοιπόν, άλλη μια φορά συγνώμη, όλοι οι κόμβοι θα ολοκληρωθούν μέχρι αρχές του 2019 για να ξέρει και ο κόσμος τι συμβαίνει. Για αυτό παρακαλώ πάρα πολύ κάντε υπομονή. Κάνουμε έργα και δεν δημιουργούνται από μόνα τους τα έργα. Υπομονή.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης τόνισε : Καταρχήν βρισκόμαστε σε έναν χώρο όπως είναι οι Αλυκές, ένας πανέμορφος χώρος, όπου η παιδική χαρά βρίσκεται κοντά στην θάλασσα, είναι η μοναδική παιδική χαρά που γειτνιάζει με τον περιβάλλοντα χώρο της θάλασσας. Επίσης είναι διαφορετική από τις άλλες παιδικές χαρές καθώς έχει παιχνίδι αναρρίχησης και διαδραστικό παιχνίδι όπου τα παιδιά μπορούν να παίζουν με την άμμο και να δίνουν διάφορα σχήματα και η φαντασία τους να γίνεται πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, όπως έχει δεσμευτεί σε κάθε συνοικία και κάθε ενότηταα θα υπάρχει από μία σύγχρονη παιδική χαρά, για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Πρέπει όμως εδώ να επισημάνουμε ότι τις νέες παιδικές χαρές πρέπει να τις προσέχουν τόσο οι γονείς όσο και τα ίδια τα παιδιά.

Έχουμε παραδώσει 10 νέες παιδικές χαρές και έχουμε πιστοποιήσει άλλες τέσσερις και έπεται συνέχεια.

Τέλος ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής, Κωνσταντίνος Βιδανόπουλος, σημείωσε : Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την συνοικία των Νέων Παγασών. Εμείς βέβαια δεν θα περιμένουμε να ευχαριστήσουμε την Δημοτική Αρχή απλώς στο τέλος της θητείας της.  Αυτή η Δημοτική Αρχή περιμένει μια ηθική ικανοποίηση και θα την δώσουμε εμείς από την συνοικία των Νέων Παγασών. Έχουμε μια συνοικία η οποία είναι ένα κομμάτι του Βόλου από τα ωραιότερα μέρη της πόλης του Βόλου, έχει αξιοποιηθεί πλήρως μέχρι σήμερα από αυτή την πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή και να ξέρει ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ότι δεν είναι 25 στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν μαζί τους, ας είμαστε απ’ έξω από την Δημοτική Αρχή μια μεγάλη ομάδα που λέγεται Εξωραϊστικός Σύλλογος των Νέων Παγασών οι οποίοι είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους σε καθημερινή βάση και πιστεύουμε ότι και στις δύο επόμενες θητείες η Δημοτική Αρχή αυτή θα κάνει έργα που ο Βόλος θα τοποθετηθεί στα ανώτατα έδρανα του ελληνικού Κράτους.