Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:18
Αθλητικά

Αλλη μία χαμένη ημέρα για το “koriopolis” – Ούτε σήμερα προέκυψε επιβαρρυντικό στοιχείο






Αλλη μία συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πέρασε χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη. Κι αυτό διότι και οι σημερινοί μάρτυρες που κατέθεσαν δεν είχαν να αναφέρουν τίποτα ουσιαστικό για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσαν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο διαιτητής Γιάχος, ο στοιχηματικός αναλυτής Γιώργος Ριζεάκος και πέντε ποδοσφαιριστές (Καπάνταης, Κόρμπος, Δωροβίνης, Χανιώτης και Κακαράς) που είτε είχαν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου είτε σε ομάδες που αγωνίστηκαν αντίπαλοι των “ερυθρολεύκων”.

Ολοι οι μάρτυρες δήλωσαν άγνοια για πραγματικά γεγονότα και όπως ήταν αναμενόμενο δεν εισέφεραν τίποτα απολύτως στην υπόθεση. Για την ακρίβεια, με τις καταθέσεις τους επιβεβαίωσαν το αυτονόητο: Δεν υπάρχει κανένα επιβαρρυντικό στοιχεία εις βάρος των κατηγορουμένων.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η επιστολή που απέστειλε στο δικαστήριο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης.

Με την επιστολή αυτή, ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και επειδή χρειάζεται να λείπει συνεχώς στο εξωτερικό!

Παράλληλα, δηλώνει πως δεν θα ήθελε να καταθέσει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι η άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται («εγκληματική οργάνωση») βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, παραπέμπει στην απολογία του για το Koriopolis (την οποία έδωσε στο διάστημα που ήταν κατηγορούμενος, πριν απαλλαγεί με βούλευμα), σημειώνοντας πως ότι έχει να πει για την υπόθεση, τα είχε πει τότε στον ανακριτή.

Το δικαστήριο πλέον, καλείται να αποφασίσει ως την επόμενη συνεδρίαση στις 27/3, αν θα επιμείνει στην κλήση του προέδρου του Ολυμπιακού, όπως και το αν θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες ή θα προχωρήσουν στα αναγνωστέα έγγραφα.