Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:56
Τοπικά

Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην Αλόννησο






Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στην Αλόννησο. Εκτός από το «χτύπημα» στο βενζινάδικο της ΕΛΙΝ, στην περιφερειακή οδό, άγνωστοι δράστες, την Τετάρτη το βράδυ «άνοιξαν» κατάστημα πώλησης ειδών πληροφορικής, παιδικό σταθμό και λογιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επαγγελματίας στην Αλόννησο διαπίστωσε προχθές το απόγευμα ότι «έλλειπε» από το κατάστημά του ένα φορητό λαπ τοπ και ένα πολύμπριζο. Ο επαγγελματίας είχε μόλις λίγες ώρες που είχε ενημερωθεί από συγχωριανό του για την κλοπή στο βενζινάδικο, όταν μπαίνοντας στο μαγαζί του διαπίστωσε ότι το παράθυρο πάνω από την κεντρική είσοδο ήταν ανοιχτό. Ενημέρωσε για το περιστατικό την αστυνομία και άρχισε να ψάχνει για κλοπή αντικειμένων. Τελικά διαπίστωσε ότι όντως «ποντικός» είχε τρυπώσει στο μαγαζί του. Ο δράστης αφαίρεσε ένα λαπ τοπ και ένα πο-λύμπριζο.

Ύποπτα σημάδια παραβίασης χώρων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν και στον διπλανό, από την εν λόγω επιχείρηση, παιδικό σταθμό. Η υπεύθυνη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε το πρωί της Τετάρτης την πόρτα ανοιχτή. Δεν έδωσε, ωστόσο, σημασία, καθώς υπέθεσε ότι μπορεί να είχε ξεχάσει να κλειδώσει. Όταν ενημερώθηκε για τα κρούσματα των κλοπών, άρχισε να ψάχνει για απώλεια αντικειμένων, και με ανακούφιση διαπίστωσε τελικά ότι οι δράστες δεν είχαν αφαιρέσει πράγματα.

Το ίδιο συνέβη και σε λογιστήριο, οι χώροι του οποίου ήταν εμφανές ότι είχαν ερευνηθεί. Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται ότι έψαχναν για χρήματα, και όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν, αποχώρησαν άπραγοι. Τα απανωτά περιστατικά κλοπών και παραβίασης καταστημάτων προβληματίζουν τους κατοίκους του νησιού.

Στη μνήμη τους είναι νωπά ακόμη τα περιστατικά από τις κλοπές μεγάλων χρηματικών ποσών και αντικειμένων αξίας το 2015. Για όλα τα περιστατικά ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αλοννήσου, το οποίο διεξάγει έρευνες.