Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:50
Άλλες Ειδήσεις

Αλλάζουν όλα στα μηνύματα






Ενδιαφέρουσες αλλαγές στα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες iPhone και iPad φέρνει το iOS 10, η σημαντικότερη αναβάθμιση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Η εφαρμογή των μηνυμάτων επανασχεδιάστηκε και προσφέρει έναν ακόμα πιο εκφραστικό τρόπο επικοινωνίας μετατρέποντας τις συνομιλίες σε μία μοναδική εμπειρία πολυμέσων.

Η Apple δίνει μεγάλη σημασία στα emoji τα οποία πλέον μεγαλώνουν σε μέγεθος και ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει τα κατάλληλα ανάλογα με τις λέξεις που χρησιμοποιεί, ενώ και το φόντο των μηνυμάτων «ζωντανεύει» με ειδικά εφέ, ανάλογα με την περίσταση.

Επιπλέον η Apple προσθέτει μία νέα επιλογή μηνύματος με “αόρατο μελάνι” το οποίο μπορεί να διαβαστεί από τον παραλήπτη μόνο αν σύρει το δάχτυλό του πάνω σε αυτό.

Επίσης ο χρήστης μπορεί πλέον να γράψει πάνω στην οθόνη και να στείλει ένα χειρόγραφο μήνυμα ενώ ίσως το καλύτερο απ’ όλα είναι η εύκολη και γρήγορη απάντηση, ακουμπώντας στο μήνυμα που του έχουν στείλει πάνω στην οθόνη ένα δάχτυλο.

Με την προσθήκη των παραπάνω χαρακτηριστικών, η Apple θέλει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον επικοινωνίας για να μπορέσει να ανταγωνιστεί εφαρμογές όπως είναι το Viber, το Whatsapp και το Facebook Messenger και γι’ αυτό το λόγο προσθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα μηνυμάτων στο οποίο ο χρήστης μπορεί να βρει stickers και άλλες δυνατότητες.