Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:09
Τοπικά

Αλέκα Παπαρήγα από τον Βόλο: Ο λαός πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του

Την ανάγκη να οργανώσει την αντεπίθεσή του ο λαός και να διεκδικήσει ζωή με αξιοπρέπεια τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα χθες το μεεσημέρι από το Βόλο. Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, μέλος  της Κ.Ε του κόμματος, μίλησε σε εκδήλωση της Τ.Ε. του ΚΚΕ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος στο κτίριο της Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και στα όσα διαδραματίζονται σε διεθνές επίπεδο.
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να ζήσει μακριά από τις δεσμεύσεις της Ε.Ε και τις βάρβαρες πολιτικές της ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ αρκεί να πιστέψει στη δύναμή του αφενός και αφετέρου να συνειδητοποιήσει ότι οι αγώνες για την ανατροπή του καπιταλισμού πρέπει να είναι διαρκείς και όχι επ’ αφορμή της κρίσης.
Παρατήρησε μάλιστα ότι οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού, υπολείπονται της έντασης των προβλημάτων και των δυσμενών συνεπειών της κρίσης στην ελληνική κοινωνία και το απέδωσε αυτό στο γεγονός ότι δεν φτάνουν μόνο οι κινητοποιήσεις την ώρα που υφίσταται το πρόβλημα.
«Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι αυτοπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, να αποκτήσουν των προβλημάτων που προκαλεί ο καπιταλισμός και σε αυτό οφείλουν οι κουμουνιστές να συμβάλλουν ώστε να ανάψει η σπίθα της γνώσης και να αντιληφθούν όλοι ότι ο  καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος και ότι αντιμετωπίζει σοβαρά αδιέξοδα. «Δεν θα καταρρεύσει όμως από μόνος του- συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το εργατικό κίνημα και την πάλη των λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους Να αγωνιστούν για να πάρουν την λαϊκή εξουσία στα χέρια τους και να θέσουν τον πλούτο της χώρας, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού».
Επίσης επέκρινε με δριμύτητα   την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι βρίσκεται σε κοινή πλεύση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους και επισήμανε ότι οι δύο πόλοι του συστήματος, προσπαθούν να αποκρύψουν τα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης για να βγάλουν «λάδι το σύστημα».
Υποστήριξε επίσης ότι  σε κοινή γραμμή, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ουσιαστικά προωθούν όλα όσα συμβάλουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, σπρώχνοντας βαθύτερα τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς.