Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:07
Τοπικά

Ακόμη και με… ΜΑΤ κατά του χωριού του Αι Βασίλη!






Η αποθέωση του παραλογισμού και της μισαλλοδοξίας – Σύμβουλοι και «κομματόσκυλα» επιχειρούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να υπονομεύσουν τις εκδηλώσεις, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στις αρμόδιες Αρχές – Πανηγυρική δικαίωση της Δημοτικής Αρχής, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του άρθρου 152!

Απίστευτες πληροφορίες, και μάλιστα από αρμόδιες υπηρεσίες, διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς μερίδας συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου και στελεχών συγκεκριμένων κομμάτων και την προσπάθειά τους να υπονομεύσουν τη διοργάνωση των γιορταστικών εκδηλώσεων και έτσι να πλήξουν, μαζί βέβαια με την κοινωνία και την εικόνα της πόλης, τη Δημοτική Αρχή!

Σε μια απίστευτη επίδειξη κακοψυχίας και μισαλλοδοξίας, με μια παράλογη και εξωπραγματική κοντόφθαλμη και ρεβανσιστική πολιτική συμπεριφορά, οι σύμβουλοι αυτοί, εκμεταλλευόμενοι προσβάσεις προς διάφορα όργανα άσκησης της εξουσίας, άσκησαν αφόρητες πιέσεις και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα, με αφορμή, και όχι βέβαια αιτία, τη «νομιμότητα ή μη» της λειτουργίας του χωριού του Αι Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Είχε προηγηθεί η απορριπτική απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επί της αντίστοιχης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, και η αναπάντεχη εμπλοκή με την συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 (λόγω αδιαθεσίας της προέδρου – Δικαστικού). Με τις προθεσμίες στο «κόκκινο», θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν τις εκδηλώσεις, με τις αντίστοιχες δυσμενείς επιπτώσεις, που προφανώς δεν τους αφορούν, και όταν για πολλοστή φορά υπέστησαν ακόμη μια πολιτική ήττα από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, που συγκάλεσε εκτάκτως νέα συνεδρίαση του ΔΣ και έλαβε νέα απόφαση, εξεμάνησαν και εκδήλωσαν, εκόντες άκοντες τα σχέδιά τους.

Ετσι οι πολίτες του Βόλου είδαν μια απίστευτη πρωτόγνωρη σε ένταση και σφοδρότητα επίθεση σε κρατικές αρχές, επειδή δεν παραβίασαν το Νόμο και έτσι να εξυπηρετήσουν τα «μαύρα», ανομολόγητα, παρασκηνιακά συμφέροντα της μερίδας αυτής των συμβούλων. Την ίδια ώρα ασκούνταν πιέσεις για άμεση παρέμβαση και «σφράγισμα» του χωριού και μάλιστα σύμφωνα με μια ανεπιβεβαίωτη, πάντως, πληροφορία, είχαν ζητήσει να παρέμβουν ακόμη και τα ΜΑΤ για την αποσόβηση των προφανών και εύλογων αντιδράσεων που θα υπήρχαν.

Ολες αυτές οι «ελπίδες» τελικά απεδείχθησαν φρούδες, αφού από τη μια ήρθε η νέα απόφαση ήταν άμεσα εκτελεστή, άρα δεν ετίθετο θέμα νομιμότητας, αλλά και στο μεταξύ διάστημα συνεδρίασε και εξέδωσε απόφαση και η εκ του Νόμου προβλεπόμενη Επιτροπή του άρθρου 152 που δικαίωσε το Δήμο Βόλου για την αρχική του απόφαση για το «χωριό»

Και η Γιορτή Κρασιού!

Τα πλήγματα, ωστόσο, για την ομάδα αυτή, που αποτελεί θλιβερή μειοψηφία και στην κοινωνία, και που δρα με στόχο την καταστροφή κάθε θετικής προσπάθειας που εκδηλώνεται, δεν τελειώνουν εδώ. Ετσι μετά την απόρριψη της προσφυγής τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα απόβλητα στο ΧΥΤΑ, ήρθε και μια νέα δικαίωση για τη Δημοτική Αρχή από το άρθρο 152 και αφορά την γιορτή κρασιού της Νέας Αγχιάλου. Τελικά, καθημερινά, μπροστά στα μάτια της κοινωνίας αποκαλύπτονται για τις στοχεύσεις και τις επιδιώξεις τους, που μόνο υπέρ των συμφερόντων της πόλης δεν είναι.

Όπως χαρακτηριστικά παρατηρούσαν υπηρεσιακοί παράγοντες αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα και καμία δεν έχει απασχολήσει της ελεγκτικές αρχές. Οι αποφάσεις είτε δεν υποβάλλονται καν, είτε υποβάλλονται τυπικά. Η μόνη πόλη με την άθλια αυτή συμπεριφορά είναι, δυστυχώς, ο Βόλος, όπου πλέον τα όρια μεταξύ κουκουλοφόρων της μέρας και των μπαχαλάκηδων της νύχτας είναι δυσδιάκριτα, αν όχι – σε κάποιες περιπτώσεις – ανύπαρκτα.