Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 22:18
Τοπικά

Αθώος για το δυστύχημα ο πρώην διευθυντής της Χαλυβουργίας της Β΄ ΒΙ.ΠΕ.






Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο πρώην διευθυντής της Χαλυβουργίας στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, ο οποίος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Η υπόθεση αφορούσε σε δυστύχημα που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2014 με θύμα τον 47χρονο χαλυβουργό Χρήστο Ανεστιάδη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός εντός φρεατίου του εργοστασίου.

Ο πρώην διευθυντής κατηγορούνταν ότι δεν είχε λάβει μέτρα ασφάλειας στον χώρο του εργοστασίου για επαρκή φωτισμό, ούτε είχε τοποθετήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε στο δικαστήριο την αθώωση του κατηγορουμένου, τονίζοντας ότι ο θάνατος του 47χρονου χαλυβουργού δεν συνδέεται ουσιωδώς με τις παραλείψεις που αποδίδονται στον κατηγορούμενο, καθώς ο θάνατος δεν οφείλεται σε πνιγμό αλλά σε καρδιολογικό επεισόδιο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, υιοθετώντας ομόφωνα την πρόταση του εισαγγελέα έδρας.

Νωρίτερα, απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος τόνιζε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που του αποδίδεται.

Η δίκη του πρώην διευθυντή συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Οι δικηγόροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν τα ευρήματα ιατροδικαστικών εκθέσεων, επισημαίνοντας ότι ο άτυχος χαλυβουργός έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο φρεάτιο συνεπεία καρδιολογικού επεισοδίου.

Ο 47χρονος είχε βρει τραγικό θάνατο στις 4 Δεκεμβρίου 2014 ενώ εργαζόταν στη βάρδια 14.00-22:00. Η κύρια απασχόλησή του ήταν ο έλεγχος της καλής λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας νερών ψύξεως του εργοστασίου, και σε αυτόν συμπεριλαμβανόταν και ο έλεγχος της καλής λειτουργίας των αντλιών.

Η μία από τις δύο υποβρύχιες αντλίες της υπόγειας δεξαμενής Τ5 που προωθούσε τα νερά τα οποία εισέρχονταν σε αυτήν ήταν χαλασμένη και ο χαλυβουργός προσπαθούσε να την επισκευάσει, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η παραγωγή, όταν περί τις 22:20 δεν εμφανίστηκε για την αλλαγή της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν τότε να τον αναζητούν και δυστυχώς τον εντόπισαν εντός φρεατίου, όπου όμως ήταν ήδη νεκρός.