Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:19
Τοπικά

Αθώοι της κατηγορίας βιασμού 10χρονου συμμαθητή τους οι τρεις μαθητές






Την ομόφωνη αθώωση των τριών μαθητών που κατηγορούνταν για βιασμό από κοινού κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος συμμαθητή τους, μικρότερου κατά ένα χρόνο, ηλικίας 10 ετών, αποφάσισε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, αργά το βράδυ μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η καταγγελλόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ξεκίνησε να συζητείται στις 11 το πρωί, με το Δικαστήριο να διακόπτει στις 10:30 το βράδυ, μετά από 12 ολόκληρες ώρες, προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.

Της ομόφωνης απόφασης του δικαστηρίου, είχε προηγηθεί η πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την αθώωση των τριών μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι τρεις ανήλικοι μαθητές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας φέρεται να διερωτήθηκε πώς έγινε εξ αρχής η συγκεκριμένη καταγγελία, πώς συντάχθηκε το κατηγορητήριο και πώς συντάχθηκε η ιατροδικαστική έκθεση, επικαλούμενος μια σειρά εγγράφων.

Πριν από την Εισαγγελική πρόταση, η υπεράσπιση τόνισε την αθωότητα των μαθητών και επικαλέστηκε στοιχεία που αφορούσαν στις γνωματεύσεις Βούρδα και Κουτσάφτη, στους ισχυρισμούς των τεχνικών συμβούλων των καταγγελλόντων, στην αυτοψία της αστυνομίας στους χώρους του σχολείου, στις έρευνες στα σπίτια των μαθητών και σε σειρά άλλων σημείων από τη σωρεία των εγγράφων της ογκώδους δικογραφίας. Υπογράμμισε δε τις αντιφάσεις μεταξύ καταθέσεων των καταγγελλόντων και του φερόμενου ως θύματος.

Σημειώνεται ότι, η υπεράσπιση εκπροσωπούνταν από τον δικηγόρο Αθηνών, Γεώργιο Κοσμά και τους δικηγόρους Βόλου, Δημήτρη Λιβογιάννη, Γεώργιο Ταταριώτη και Ιωάννη Βογιαντζάκη

Μετά την αθωωτική απόφαση, σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, μίλησαν για «ψευδές κατηγορητήριο που έσκασε ως φούσκα» και άφησαν σοβαρές αιχμές για την ιατροδικαστική εξέταση.