Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:41
Θεσσαλία

Αθωώθηκε ο αγρότης από τη Λάρισα






Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου ο 59χρονος αγρότης από τη Λάρισα, που κατηγορούνταν για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση δύο ανιψιών του το Πάσχα του 2014.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με τη συνέχιση της εξέτασης της μητέρας των παιδιών, ενώ συνολικά εξετάστηκαν έντεκα μάρτυρες. Η δίκη συνεχιζόταν χθες το βράδυ με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δικηγόρο Λάρισας κ. Λεων. Κούμπουρα (μαζί του υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο και ο δικηγόρος κ. Μιχαλόπουλος), το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο. Η απόφαση βγήκε πολύ αργά το βράδυ και ο κ. Κούμπουρας δήλωσε «έλαμψε η αλήθεια».

Την καταγγελία είχε κάνει το ένα από τα δύο κορίτσια, ενώ ο κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος εδώ και 14 μήνες στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος φέρεται να είχε φιλοξενήσει τα κορίτσια στις γιορτές στο σπίτι του και να τα είχε αποπλανήσει είτε στο σπίτι, είτε στο αυτοκίνητό του σε ερημικές τοποθεσίες.

Από την αρχή ο κατηγορούμενος αρνούνταν τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι είναι καθοδηγούμενα τα κορίτσια με ανταλλάγματα από τη μητέρα και χειραγωγούμενα, ενώ έχει κατατεθεί στο δικαστήριο και ψυχιατρική εξέταση, από πραγματογνώμονα, που είχε οριστεί από το δικαστήριο, μετά την προφυλάκιση του 59χρονου. Επίσης η πλευρά του κατηγορουμένου υποστηρίζει ότι άλλοι είχαν αποπλανήσει τα κορίτσια…

Πηγή www.ethnos.gr