Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:45
Τοπικά

Αερινό: Η διάλυση είναι εδώ – «Κυνηγούν» τους πρόσφυγες στην εθνική, που φεύγουν για Ειδομένη






Νέο επεισόδιο στο άθλιο σίριαλ των κυβερνητικών αστοχιών στο κρίσιμα εθνικό θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού, σήμερα στο Αερινό Μαγνησίας, όπου αστυνομία και στρατός «κυνηγούσαν» στην εθνική οδό 65, περίπου, πρόσφυγες και μετανάστες, που ενώ μεταφέρθηκαν στον εκεί καταυλισμό δεν έμειναν ικανοποίησαν και ξεκίνησαν με τα πόδια για…Ειδομένη!

ΑΕΡΙΝΟ2

Συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινωθεί από το πρωί, γύρω στη μία μετά το μεσημέρι έφθασαν με πούλμαν στο χώρο του ΣΕΑ Αερινού 202 πρόσφυγες, από την Ελευσίνα όπου είχαν μεταφερθεί από τα νησιά του Αιγαίου. Γύρω στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησαν πεζή, μέσω της ΠΑΘΕ, με προορισμό τα σύνορα, ενώ τα υπόλοιπα 137 άτομα που αφίχθησαν στη Μαγνησία, με τέσσερα λεωφορεία – κυρίως μετανάστες από το Αφγανιστάν – παραμένουν στο Κέντρο.

Αμέσως μετά την έλευσή τους έγινε καταγραφή από την Αστυνομία, ενώ στη συνέχεια, προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης τους πρόσφερε το μεσημεριανό τους γεύμα που ήταν μακαρόνια με κιμά, ψωμί και νερό.

ΑΕΡΙΝΟ1

Πάντως από πλευράς αυτοδιοίκησης τόσο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, όσο και ο Δήμαρχος, κ. Δη. Νασίκας, που βρέθηκαν στο ΣΕΑ την ώρα της άφιξης των προσφύγων, εξέφρασαν την ανησυχία τους από την έλλειψη ικανοποιητικού συντονισμού και συνεργασίας από την πλευρά της κυβέρνησης.