Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:41
Τοπικά

Αδέσποτα: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και φιλοζωικών οργανώσεων






Η Δημοτική Αρχή του Βόλου πιστή στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των πολιτών συνεχίζει τις προσπάθειες για την επίλυση του μείζονος κοινωνικού προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα και σήμερα, Παρασκευή, 24/6/2016, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης μας για την καλύτερη οργάνωση περισυλλογής των αδεσπότων και με σκοπό την ασφάλεια και δημόσια υγεία των δημοτών, αλλά και την ευζωία των ζώων

Συγκεκριμένα σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου μεταξύ των κ.κ. Θάνου Θεοδώρου, εκτελούντος χρέη Δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Τάσου Μπατζιάκα, από τη μια, και από την πλευρά του Φιλοζωικού Σωματείου «Κόσμος και Φύση», που εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες Φλωρίκα Τσιρογιάννη – Πρόεδρο, Αικατερίνη Χατζηγιάννη – Αντιπρόεδρο, Μέλβα Φίλιπς – Ταμία και Φωτεινή Τσιλοχρήστου – Μέλος, β) τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, που εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες Μάγδα Σουσουρή – Πρόεδρο, Αλεξάνδρα Στύλα – Αντιπρόεδρο και Χρύσα Κοσκινά – Γραμματέα συζητήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά τα κάτωθι:

Ο Δήμος Βόλου υποχρεούται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών του σύμφωνα με τον νόμο 4235/2014, όπως αυτός ισχύει, να μεριμνά, μεταξύ άλλων, για την περισυλλογή, στείρωση και περίθαλψη των αδεσπότων ζώων συντροφιάς, με σκοπό την ασφάλεια και δημόσια υγεία των δημοτών, αλλά και την ευζωία των ζώων.

Οι ως άνω φιλοζωικές ομάδες που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου Βόλου ενδιαφερόμενες για την ευζωία των αδεσπότων επιθυμούν τη συνεργασία με τον Δήμο για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών.

Ο Δήμος Βόλου, διά της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας θα φροντίσει, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, να δημιουργηθεί βάση καταγραφής δεδομένων και τοποθέτηση ειδικών τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των δημοτών.

Ο Δήμος Βόλου θα προβεί σε νέες εργασίες εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου (στέγαστρα, ποτίστρες, ταίστρες), ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία των περισυλλεγόμενων αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

Εντός της περίφραξης του Δημοτικού Κυνοκομείου θα φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αφού θα στειρώνονται και θα περιθάλπτονται και προ της απελευθέρωσής τους, κατά τους όρους του σχετικού Νόμου.

Θα υπάρχει αμοιβαία συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων, ώστε να τηρούνται οι όροι της σχετικής Νομοθεσίας και έτσι να εξασφαλίζονται η ασφάλεια των δημοτών και η δημόσια υγεία, αλλά και η ευζωία των αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος και οι Φιλοζωικές Οργανώσεις θα επιδιώξουν διά της συνεργασίας με μαθητές, προσκόπους και άλλους εθελοντές να δεντροφυτεύσουν κατά το δυνατό τον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου».