Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 16:31
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα – 6 τραυματίες

Ένας εκ των τριών Ελλήνων που τραυματίστηκαν έχει πληγεί στο λαιμό από σφαίρα – Στο σημείο, κατά πληροφορίες, βρέθηκε και ένα πιστόλι – Μαχαιρωμένοι οι υπόλοιποι τραυματίες – «Συναγερμός» στην ΕΛΑΣ για νέα «ραντεβού βίας» – Εξετάζεται και το ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών των εμπλεκομένων





Άγρια συμπλοκή με πέντε τραυματίες – αν και αρχικά γινόταν λόγος για έξι άτομα τραυματισμένα – σημειώθηκε ανάμεσα σε ομάδα Ελλήνων και Αλβανών λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στο Γέρακα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμπλοκή σημειώθηκε σε ένα παρκάκι στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα.  Στο σημείο, μάλιστα, βρέθηκε και ένα πιστόλι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των τριών Ελλήνων που τραυματίστηκαν έχει πληγεί στο λαιμό από σφαίρα ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις τραυματίες (2 Έλληνες και 2 Αλβανοί) φέρουν χτυπήματα από μαχαίρι.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί ήταν αν επρόκειτο για «ραντεβού θανάτου» στη σκιά της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη μιλήσει με κάποιους. Με την υπόθεση ασχολείται η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο η συμπλοκή να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα οικονομικών διαφορών. Την εκδοχή αυτή, εξάλλου, παρουσίασαν και οι πρώτοι από τους τραυματίες που μίλησαν στους αστυνομικούς.

Στις έρευνες συμμετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς υπήρχαν καλέσματα και προσκλήσεις για «ραντεβού βίας».

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες ψάχνουν αν και πού έχει χρησιμοποιηθεί το πιστόλι που βρέθηκε και από το οποίο κατά πάσα πιθανότητα τραυματίστηκε ο ένας Έλληνας.

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικότερος συναγερμός με συνεχείς συσκέψεις καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για νέα παρόμοια «ραντεβού» Ελλήνων και Αλβανών ενώ στο επίκεντρο της προσοχής της αστυνομίας έχει μπει η πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα και το αλβανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.