Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 23:09
Τοπικά

Αγριά: Με προσχήματα και γραφικότητες συνεχίζουν ν’ αντιδρούν για το μεγάλο έργο






Συνεχίζουν, παρά και την δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας, τις αντιδράσεις οι κάτοικοι του οικισμού Αστέρια Αγριάς, επιχειρώντας με πολιτική υποκίνηση να ματαιώσουν το τεράστιας σημασία περιβαλλοντικό έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού της Αγριάς και συγκεκριμένα της κατασκευής του αντλιοστασίου.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ, δηλαδή το σημερινό, αφορούσε τη μεταφύτευση, προσωρινά, ενός φοίνικα, από συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου που εμποδίζει τις εργασίες και την επαναφορά του, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Κάτοικοι της περιοχής μαζί με τους γνωστούς οικολογούντες, αργόσχολους γραφικούς, τύπου Βολιώτη και Λημνιού, όπως χαρακτηρίζονται από το Δήμο Βόλου, προσπάθησαν προσχηματικά, κάνοντας λόγο για κοπή, να σταματήσουν και πάλι τις εργασίες.

Αποτέλεσμα ήταν η Αστυνομία να προχωρήσει στην προσαγωγή κατοίκων της περιοχής Αστεριών αλλά και του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Απόστολου Μαλαματίνη στις 12:30 το μεσημέρι στο Τμήμα Περιφέρειας στην Ανακασιά όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Μετά και τα σημερινά απαράδεκτα γεγονότα σε βάρος εργαζομένων του Δήμου, από κάποιους κάτοικους του οικισμού Αστέρια και τους περιπλανώμενους αργόσχολους γραφικούς, τύπου Βολιώτη και Λημνιού, απευθύνουμε μια τελευταία προειδοποίηση ότι κάθε όριο ανοχής έχει εξαντληθεί και πλέον κάθε έκνομη ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο, μήνυση, αυτόφωρο, ακόμα και αγωγές.

Το έργο του αντλιοστασίου, είτε το θέλουν, είτε όχι, θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, γιατί είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη Δημόσια Υγεία, το περιβάλλον και με τις συνακόλουθες θετικές επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία και σε κάθε περίπτωση είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, συνολικά.

Δεν μας αφορούν οι επιδιώξεις, οι ιδιοτέλειες και οι δόλιες σκοπιμότητες μια δράκας ανθρώπων, που συνεχίζουν το υπονομευτικό τους έργο. Εμείς με βάση τις αποφάσεις που έχουμε λάβει, συνεχίζουμε το δικό μας έργο, που όταν το ολοκληρώσουμε θα το θέσουμε προς έγκριση στον λαό του Βόλου, και μόνο σε αυτόν, αδιαφορώντας για τον υπάρχει ή όχι έστω και πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Στόχος μας ήταν και κα παραμένει να αποδειχτούμε χρήσιμοι στην τοπική μας κοινωνία και όχι αρεστοί και μάλιστα σε ομάδες με αμφιλεγόμενα, πια, κίνητρα.

Σημ. Νωπή είναι η δικαστική απόφαση που επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Αλήθεια οι Γαϊτάνηδες, οι Μπακαλιάνοι και οι λοιποί προστάτες της Δικαιοσύνης, θα κάνουν κάποια ανακοίνωση ζητώντας σεβασμό στην απόφασή της, που μάλιστα δεν αμφισβητείται με λόγια, αλλά πράξεις και δη βίαιες; Πιθανώς δεν θα το πράξουν, γιατί όπως όλοι έχουν καταλάβει άλλοι είναι η στόχευσή της τους. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με ενδιαφέρον