Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 09:29
Αθλητικά

Αγνωστο το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου






Λίγες ημέρες μετά την οριστική αποχώρηση του Ολυμπιακού Βόλου από το πρωτάθλημα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της ομάδας.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι πολλά και ουδείς μπορεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις την παρούσα χρονική στιγμή.

Σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου τη νέα περίοδο;

Στη Γ’ Εθνική ή θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την προσπάθεια ανάκαμψης από το τοπικό της ΕΠΣΘ;

Αν τελικά αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, θα μπορεί να ανέβει την αμέσως επόμενη χρονιά ή θα πρέπει να περιμένει τρία χρόνια;

Τι γίνεται με τα χρέη είτε προς ποδοσφαιριστές είτε προς το Δημόσιο; Διαγράφονται ή διατηρείται κάποιο ποσοστό το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου προβιβαστεί σε επαγγελματική κατηγορία;

Τα ερωτήματα αυτά και πολλά άλλα, παραμένουν αναπάντητα, διότι ούτε οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν τις απαντήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία που είχε ο Γιάννης Θεοδωρίδης με τους ιθύνοντες της Football League πριν από δύο εβδομάδες, όπως αυτή μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Θεοδωρίδη σε προηγούμενη συνέντευξή του: «Ο Καλογιάννης μου είπε πως ο Ολυμπιακός πάει Γ’ Εθνική και μπορεί κανονικά του χρόνου να διεκδικήσει άνοδο. Δίπλα του εκείνη την στιγμή ήταν ο δικηγόρος της Ένωσης και του λέει “Tι λες ρε Σπύρο, πρέπει να μείνει τρία χρόνια για να ξεχρεώσει…”. Τελικά συμφώνησαν πως κανείς από τους δυο τους δεν ξέρει και θα πρέπει να ρωτήσουμε την ΕΠΟ και αν…». Τάδε έφη Γιάννης Θεοδωρίδης.

Βέβαια την παρούσα χρονική στιγμή το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιος θα τρέξει την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θα είναι ο ερασιτέχνης ή θα υπάρξει κάποιος επενδυτής που θα βγει μπροστά;

Το σίγουρο είναι ότι ο Ερασιτέχνης θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να τρέξει τις εξελίξεις. Διότι ακόμα και επενδυτής να υπάρξει, αυτός θα πρέπει να απευθυνθεί στον Ερασιτέχνη.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και οι κινήσεις που θα γίνουν από δω και στο εξής θα κρίνουν πολλά.