Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:38
Τοπικά

Αίσιο τέλος για τη «Ρούλα», τη σκυλίτσα-μασκότ






Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της μασκότ της Αμαλιάπολης, της υπέροχης σκυλίτσας που ακούει στο όνομα Ρούλα.

Η οικογένεια Ρεπάκη εντόπισε τελικά χθες το μεσημέρι την αγαπημένη Ρούλα  στους Αγίους Θεοδώρους. Τσομπάνος που είδε τη σκυλίτσα ταλαιπωρημένη να κρύβεται τρομαγμένη μέσα σε πουρνάρια ειδοποίησε τους ιδιοκτήτες της.

Η οικογένεια έσπευσε στο χωράφι και πήρε πίσω τη Ρούλα. Η κ. Λέλα Ρεπάκη είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η σκυλίτσα είχε γρατζουνιές αλλά είναι καλά στην υγεία της.

Η σκυλίτσα βρέθηκε χιλιόμετρα μακριά από τον Σταθμό Επιβατικών Αυτοκινήτων. Προφανώς, τρομαγμένη από τη συμπεριφορά των Ρομά έτρεξε να φύγει όσο πιο μακριά μπορούσε.

Όλες αυτές τις ώρες που αγνοούνταν, η οικογένεια Ρεπάκη όπως και ολόκληρη η Αμαλιάπολη και κάτοικοι του Αλμυρού πέρασαν στιγμές έντονης ανησυχίας  για την τύχη της.

Ο κ. Νίκος Ρεπάκης ευχαρίστησε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού που κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν τους δράστες.

Ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βοήθησε στις έρευνες.

Η μασκότ της Αμαλιάπολης είναι τώρα στο σπίτι της στην κεντρική πλατεία και δέχεται τα χάδια και τη φροντίδα όλων των κατοίκων του χωριού, αλλά και των επισκεπτών που λατρεύουν τη χάρη της.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τη σκυλίτσα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι, όταν ζευγάρι Ρομά πλανόδιων πωλητών πτηνών, από αντίδραση που η οικογένεια Ρεπάκη δεν αγόραζε κοτόπουλα που πουλούσαν, έκλεψε τη σκυλίτσα και προσπάθησε να φύγει μακριά από την Αμαλιάπολη.

Η οικογένεια όπως και άλλοι κάτοικοι του χωριού άρχισαν να καταδιώκουν τους Ρομά. Έχασαν, όμως, τα ίχνη τους σε γέφυρα κοντά στην Παναγιά Ξενιά. Τα αίματα στο οδόστρωμα αναστάτωσαν την οικογένεια και ολόκληρο το χωριό. Υπήρχα έντονοι φόβοι ότι οι Ρομά σκότωσαν τη σκυλίτσα.

Οι Ρομά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού με την κατηγορία της κλοπής και της θανάτωσης ζώου. Ευτυχώς, όμως, όπως αποδείχτηκε τελικά, η σκυλίτσα είχε καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια τους.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ