Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:05
Τοπικά

Αίρεται η αδικία Σκοτινιώτη κατά εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ – Η σημερινή διοίκηση επαναφέρει τους μισθούς, καταβάλλει αναδρομικά






Άλλη μια αδικία της Δημαρχίας Σκοτινιώτη κατά των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, που σημειώθηκε το 2012 όταν η επιχείρηση μόνη αυτή, μαζί με άλλες δύο από το σύνολο των ΔΕΥΑ της χώρας προχώρησε με βάση ένα Νόμο που κατέπεσε στα Δικαστήρια, στην περικοπή των μισθών τους, έρχεται να αποκαταστήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή του Βόλου.

Ετσι σήμερα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. να αποδοθούν από 1ης Ιανουαρίου του 2017 τα χρήματα που είχαν περικοπεί από τους μισθούς των εργαζομένων το 2012,  επί Δημαρχίας Σκοτινιώτη, και για τα οποία δικαιώθηκαν δικαστικά. Το ποσό που θα επιβαρύνει την επιχείρηση κάθε χρόνο ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ και μέσα σε τέσσερα χρόνια θα δοθούν και τα τρία εκατομμύρια ευρώ, των αναδρομικών από το  2012 έως το τέλος του 2016.

«Ήταν μια άδικη απόφαση να γίνουν περικοπές στους μισθούς της τάξης του 25% τότε. Εμείς ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε μια αδικία, πάντα σύμφωνα με το νόμο. Είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Γνωρίζετε ότι αν θέλαμε να το αποφύγουμε θα βρίσκαμε τρόπο να το πράξουμε» τόνισε ο κ. Γαλάτης.

Εξήγησε ότι η επιχείρηση από το 2017 θα επιβαρύνεται με ένα εκατομμύριο ευρώ επιπλέον για την υλοποίηση του «νέου μισθολογίου» ενώ σε βάθος τετραετίας θα δοθούν στους εργαζόμενους και τα αναδρομικά από το 2012 μέχρι και το 2016 που εκτιμώνται σε τρία εκ. ευρώ. Επιπλέον ανέφερε ότι το θέμα της επιστροφής των αναδρομικών συζητά επιτροπή που έχει συσταθεί με τους δύο συλλόγους των εργαζομένων και θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Εξήγησε ότι δεν μπορεί να δοθούν τα χρήματα εφάπαξ, επειδή εκκρεμούν κάποια αυτοχρηματοδοτούμενα έργα όπως η αναβάθμιση του Βιολογικού, η κατασκευή του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού και τα υδρόμετρα στους ορεινούς οικισμούς του Πηλίου, για τα οποία η Επιχείρηση χρειάζεται χρήματα και δεν μπορεί να καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά προς τους εργαζόμενους.

Ο Απ. Γαλάτης δήλωσε ότι στόχος της ΔΕΥΑΜΒ είναι ο Βόλος να πίνει πηγαίο νερό κατά 80% και για το λόγο αυτό γίνονται διαχειριστικές μελέτες από το μέλος του Δ.Σ. Αριστ. Πατέρα, εκτίμησε ότι αυτός ο στόχος θα πετύχει και τόνισε ότι η Διοίκηση δεν είχε και δεν σκοπεύει να έχει πρόβλημα με τους εργαζόμενους, παρόλο που μερικοί προσπαθούν αν κάνουν πολιτική μέσα από τα Σωματεία τους.

Ο σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς είπε ότι εφαρμόζεται η δικαστική απόφαση με την οποία οι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντώνης Ξηρός ανέφερε ότι περικοπές είχαν γίνει σε μόνο τρεις ΔΕΥΑ της χώρας.