Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:08
Τοπικά

Ήλιος με ..δόντια και σήμερα στη Μαγνησία – Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Πηλίου






Ήλιος με… δόντια και σήμερα στη Μαγνησία, με το οδικό δίκτυο σε όλο το Νομό να είναι καθαρό και τις συγκοινωνίες να διεξάγονται κανονικά και να επιτρέπουν σε όλους, ντόπιους και τις χιλιάδες των επισκεπτών να απολαύσουν τα χιονισμένα βουνά και κυρίως το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, που βεβαίως και σήμερα λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η ύπαρξη, σε κατά τόπους σημεία του οδικού δικτύου του Πηλίου, πάγου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και γι αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πάντως τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας δεν σταμάτησαν στιγμή να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, αλλά είναι προφανές ότι ο κίνδυνος πάντα υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της λειτουργίας του Χιονοδρομικού, κλειστή παραμένει η Επαρχιακή Οδός Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες Πηλίου» έως την Εθνική Οδό Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος), στον Κισσό.

Από πλευράς θερμοκρασιών τώρα ρεκόρ είχαμε στα Χάνια, με -9 βαθμούς Κελσίου, ενώ καις το Βόλο στη διάρκεια της νύχτα είχαμε αρνητικές θερμοκρασίες (ένα με δύο βαθμούς κάτω από το μηδέν)’

Στο μεταξύ κλειστή σήμερα, δεύτερη ημέρα της Πρωτοχρονιάς, η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, σε ανταπόδοση εργασίας τις προηγούμενες Κυριακές.

Πρόγνωση του καιρού

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις προγνώσεις του μετεωρολόγου Θεοφάνη Τακούδη, όπως αυτές καταγράφονται στην ιστοσελίδα του “ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης” για σήμερα στη Μαγνησία, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05…10 οC. Αύριο Κυριακή, ο καιρός αρχικά θα είναι σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία όμως θα σημειωθούν συννεφιές και προς το τέλος της ημέρας πιθανό να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02…12 οC. Στον Βόλο 03…12 οC.

Τη Δευτέρα αναμένονται συννεφιές κατά περιόδους και πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…12 οC.