Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:47
ΜαγνησίαΤοπικά

Έχασε την πλειοψηφία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Δημήτρης Νασίκας






Σε πολιτική κρίση και περιπέτεια φαίνεται πως μπαίνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, αφού ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο δημοτικών συμβούλων ύστερα από την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου χθες το βράδυ.

Οι κ.κ. Σκρίμπας και Γκαγκινούδης διαχώρισαν τη θέση τους και «έριξαν» τον κ. Νασίκα.

Συνολικά το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δ. Ρήγα Φεραίου έχει 27 δημοτικούς συμβούλους.

Δεκαέξι έδρες κατείχε η παράταξη του κ. Νασίκα και άλλες 11 συνολικά οι μειοψηφίες.

Η πρώτη παραίτηση απότο συνδυασμό του σημερινού δημάρχου ήρθε λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από την πλευρά του κ. Κουραβέλα. Το 2015 ο κ. Νασίκας διέγραψε τον δημοτικό του σύμβουλο Βαγγέλη Παρσά και οι ισορροπίες στο δημοτικό συμβούλιο έγιναν εύθραυστες.

Σήμερα με την παραίτηση των άλλων δύο συμβούλων ο κ. Νασίκας διαθέτει μόλις δώδεκα συμβούλους,ενώ η πλειοψηφία δεκαπέντε.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου κινδυνεύει, αν δεν αλλάξουν αυτές οι πλειοψηφίες, να παραμείνει ακυβέρνητος έως τον Σεπτέμβριο του 2019 που θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.

Δήλωση Γκογκινούδη

Από τον κ. Γκογκινούδη έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να δηλώσω την ανεξαρτοποίηση μου από την ομάδα του κ. Νασίκα. Ο βασικότερος λόγος που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση είναι η κατάντια που έχουν φέρει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι προσωπικές επιλογές του Δημάρχου, με αποκορύφωμα το σημερινό τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2019. Ένα τεχνικό πρόγραμμα με μηδέν έργο!! Ξεκίνησα μαζί του από το 2011 και τον στήριξα μέχρι και σήμερα με όραμα για κάτι μεγάλο και διαφορετικό για αυτόν το Δήμο που τόσο το αξίζει και το χρειάζεται! Όμως μέχρι και σήμερα αυτό δεν έγινε και επιβεβαιώθηκα και σήμερα με το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε προς ψήφιση με μόνο 5 ” έργα” στο όριο των απευθείας αναθέσεων! Αυτό με προσβάλει και αισθάνομαι την υποχρέωση στον κόσμο που με εμπιστεύθηκε με την ψήφο του και με εξέλεξε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στις πρώτες θέσεις. Δεν έχω μάθει μέχρι τώρα να κοροιδεύω κανέναν και γι αυτό το λόγο δηλώνω την ανεξαρτοποίηση μου! Εύχομαι λοιπόν στον κ. Νασίκα καλή συνέχεια από διαφορετικούς δρόμους!

Δήώση Σκρίμπα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (29/11/2018) που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο πράττοντας το καθήκον μου προς τους συνδημότες και τις συνδημότησες μου καταψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα για το 2019. Όπως αναφέρθηκα και στην τοποθέτηση μου ‘ Το τεχνικό πρόγραμμα οφείλει να αντικατοπτρίζει το όραμα της εκάστοτε δημοτικής αρχής για τον τόπο και συνεχίζοντας τόνισα πως .. για την ιστορία του Δήμου Ρήγα Φεραίου δεν αρμόζει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που χαρακτηρίζετε ανεπαρκής και ελλιπής από όραμα και στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τον τόπο μας. Πιο συγκεκριμένα τόσο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όσο και το ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί καταλλήλως προς όφελος του τόπου μας. Συνεπώς σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίηση μου από την ομάδα του κ. Νασίκα ευχόμενος σε αυτούς καλή τύχη.
Μοναδικός κριτής ο κόσμος. Οψόμεθα.