Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έταζε μέσω Facebook μεγάλες αποδόσεις στο στοίχημα από στημένα ματς






Με όπλο του την ανωνυμία που εξασφαλίζει το facebook, κατάφερνε να εξαπατά αφελείς πολίτες ένας 31χρονος που ισχυριζόταν στις αναρτήσεις του ότι γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα στημένων αγώνων ποδοσφαίρου και υποσχόταν πλούσια κέρδη!

Ο δράστης ζητούσε απ’ όσους «τσιμπούσαν» το δόλωμα να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων προσώπων ή με προπληρωμένες κάρτες, για να τους αποκαλύψει ποιοι αγώνες ήταν στημένοι και με ποιο αποτέλεσμα, ώστε να ποντάρουν σε αυτούς στο στοίχημα. Δυο γυναίκες ηλικίας 47 και 25 χρόνων από την Πάτρα πείστηκαν και του κατέβαλαν συνολικά 4.160 ευρώ, για να στοιχηματίσουν. Άλλη μια 47χρονη του έδωσε 1.890 ευρώ για να δημιουργήσει ιστοσελίδα με e-shop για τον επαγγελματικό της χώρο, χωρίς βέβαια να τη δει ποτέ στο Ίντερνετ!

Η δράση του νεαρού απατεώνα αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας, που ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτη μέσω του διαδικτύου η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται καθώς εκτιμάται ότι ο 31χρονος έχει εξαπατήσει και άλλα θύματα σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

 

Πηγή: protothema.gr