Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 22:23
Θεσσαλία

Έρχεται ψυχρό κύμα στα ορεινά της Θεσσαλίας






Μεγάλες πιθανότητες πρόκλησης παγετού στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας στα τέλη της εβδομάδας προκύπτουν βάσει των προγνωστικών στοιχείων του γνωστού μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Σε μια περίοδο που προκαλεί πονοκέφαλο στους γεωργούς λόγω του δεσίματος των καρπών. Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρονται τα εξής:

“Ποια είναι η πιθανότητα παγετού στα ημιορεινά-ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις νυχτερινές και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 21/22 Απριλίου?

Ένα από τα μετεωρολογικά φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο στους γεωργούς κυρίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης είναι ο παγετός με την πιο κρίσιμη περίοδο να είναι αυτή κατά το δέσιμο των καρπών!

Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και όπως είπα και στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το περασμένο Σάββατο, από την ερχόμενη Πέμπτη και κυρίως την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο οι ψυχρότερες αέριες μάζες που αναμένεται να εισέλθουν στον Ελλαδικό χώρο και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (70% με 80%) να προκαλέσουν παγετό τα ημιορεινά – ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδα και κυρίως αυτά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, και της Θράκης καθώς ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να πέσει τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες (της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και του ΣΑΒΒΑΤΟΥ) στους -2 με -4 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Στα πεδινά προαναφερθέντα τμήματα η θερμοκρασία θα πλησιάσει αλλά δεν δείχνει ικανή να πέσει κάτω από το μηδέν ενώ στην πόλοιπη χώρα η αναμενόμενη συννεφιά και κάποιες τοπικές βροχές θα δυσκολέψουν αρκετά τον υδράργυρο να αγγίξει το μηδέν ακόμα και στα ορεινά – ημιορεινά τμήματα!

Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες και τις επόμενες ημέρες και μέσα από το facebook: SakisArnaoutoglouForecasts/.

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούογλου”