Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:16
Θεσσαλία

Έριξαν το αμάξι της ηγουμένης στο ρέμα…






Δύο αγνώστους που, με τη δράση τους, αναστάτωσαν χωριά της Ελασσόνας αναζητούν αστυνομικοί του οικείου Τμήματος.

Οι δράστες, οδηγώντας κλεμμένο επιβατικό αυτοκίνητο, έβαλαν βενζίνη σε πρατήριο της Ελασσόνας χωρίς να πληρώσουν, προσπάθησαν να διαρρήξουν τη Μονή Κανάλων στην Καρυά Ολύμπου ενώ φεύγοντας έριξαν το αυτοκίνητο της ηγουμένης στο ρέμα. Για να χαθούν τελικά στο Πραιτώρι μετά από καταδίωξη αστυνομικών που ερευνούν επίσης μια διάρρηξη καταστήματος όπως και την πρόκληση φθορών σε σταθμευμένο λεωφορείο σε χωριά της Ποταμιάς.

Οι δύο δράστες, νωρίς προχθές το απόγευμα, πήγαν σε πρατήριο καυσίμων στην Ελασσόνα όπου έβαλαν βενζίνη αξίας 50 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες με το πρόσχημα ότι θα πληρώσουν με πιστωτική κάρτα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου απομακρύνθηκε από την αντλία και έτσι οι δύο δράστες έφυγαν χωρίς να πληρώσουν.

Δυόμιση ώρες αργότερα, άγνωστοι δράστες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να παραβιάσουν με αιχμηρό αντικείμενο την πλαϊνή είσοδο της Μονής Κανάλων (8 χιλιόμετρα έξω από την Καρυά Ολύμπου) με σκοπό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να διαρρήξουν εικονοστάσι. Στη συνέχεια, ένας από τους δράστες, με πέτρα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου της ηγουμένης που ήταν σταθμευμένο έξω από το γυναικείο μοναστήρι. Αγνωστο γιατί, αφού αποδέσμευσε το χειρόφρενο, έσπρωξε το αυτοκίνητο σε γειτονικό ρέμα.

Η δράση των δύο αγνώστων έγινε αντιληπτή, με αστυνομικούς του Α.Τ. Ελασσόνας να τους αναζητούν και να τους εντοπίζουν με το κλεμμένο αυτοκίνητο στα Αμπέλια Βερδικούσιας. Ωστόσο οι δύο δράστες, μεταξύ από καταδίωξη κατάφεραν να διαφύγουν σε αγροτική περιοχή στο Πραιτώρι.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνάται επίσης το ενδεχόμενο, η δράση των δύο αγνώστων να συνδέεται με την κλοπή ηχοσυνόλου από κατάστημα όπως και η πρόσκληση υλικών φθορών σε σταθμευμένο λεωφορείο σε χωριά της Ποταμιάς.

 

Πηγή: Εφ. Ελευθερία