Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:30
Άλλες Ειδήσεις

Έρευνα: Αυτοί είναι οι λόγοι που οι 45άρες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ






Οι μεσήλικες γυναίκες απολαμβάνουν όλο και περισσότερο το σεξ με την πάροδο των χρόνων, παρά τις σωματικές αλλαγές που επιφέρουν συνήθως μείωση στη συχνότητα της ερωτικής πράξης, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ, που εκπόνησαν την εν λόγω μελέτη, η πλειοψηφία των γυναικών προσαρμόζεται με αξιοθαύμαστο τρόπο στις αλλαγές που επιφέρει στο σώμα τους η μέση ηλικία.

Ακόμα κι αν κάνουν σεξ λιγότερο συχνά, οι μεσήλικες γυναίκες ανακαλύπτουν ότι η σεξουαλική τους απόλαυση αυξάνεται με την ηλικία. Σύμφωνα με τις ίδιες, αυτό οφείλεται κυρίως σε τρεις παράγοντες: Στην αυξημένη αυτοπεποίθηση, στην βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων (τις οποίες μπορεί π.χ. να χρησιμοποιήσουν για να πείσουν τον σύντροφό του να αναζητήσει βοήθεια σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας) και στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους και των αναγκών τους.

«Ένα από τα πιο θετικά ευρήματά μας ήταν ο μεγάλος αριθμός των γυναικών που αντιστάθμισαν τις αρνητικές αλλαγές στο σώμα τους τροποποιώντας τις προσδοκίες τους για τη συχνότητα του σεξ, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη συναισθηματική πλευρά της πράξης ή ακόμα και επιλέγοντας τελείως διαφορετικές στάσεις που δεν είχαν δοκιμάσει»
, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας.

Η έρευνα αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες που μελετούν τη σεξουαλική δραστηριότητα της μέσης ηλικίας εστιάζουν στην ποσοτική διάσταση του ζητήματος και όχι στην ποιοτική, βγάζοντας λανθασμένα συμπεράσματα για την λίμπιντο των ατόμων μεταξύ 45-65 ετών.

 

 

Πηγή: protothema.gr