Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:27
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Ένα διαφορετικό δέντρο φυτεύθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου! (εικόνες)






Το δεντρο της ζωής φυτεύθηκε χθες στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στους δότες των οργάνων και τις οικογένειές τους, που χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας.


Η τελετή έγινε παρουσία πλήθος κόσμου στο πλαίσιο ημερίδας για τη δωρεά οργάνων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας, και ο Δήμος Βόλου.
Στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου μίλησαν οι Δρ Χρήστος Συργκάνης, Δημήτρης Πιστόλας, Βασίλης Βουγάς, Θεοφάνης Αποστόλου και Γρηγόρης Μυσερλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Νεφροπαθών Μαγνησίας, Βασίλης Γιαννάκος, διακόσιοι νεφροπαθείς βρίσκονται στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, ενώ πενήντα επιπλέον έχουν γίνει αποδέκτες του δώρου ζωής που λέγεται μεταμόσχευση.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι τι σημαίνει δωρεά οργάνων και ποια η σημασία για τον λήπτη, ενώ σημείωσε ότι ο σύλλογος κάθε χρόνο τιμάει όσους παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να προσφέρουν τα όργανα συγγενών τους, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Την περσινή χρονιά, ειδικότερα, καταγράφηκε μια μεταμόσχευση  από ζώντα δότη και μια από πτωματικό δότη στην περιοχή μας, με τον σύλλογο να αποδίδει στην αυριανή κοπή πίτας  τη δέουσα τιμή στην οικογένεια Βαλτσιώτη, που έλαβε τη μεγάλη απόφαση.

Πάγιο και βασικό αίτημα του Συλλόγου είναι «να ευαισθητοποιηθεί όλος ο κόσμος,  γιατί αυξάνεται η λίστα αναμονής στους λήπτες που περιμένουν αυτό το πολυπόθητο δώρο ζωής, και πολλοί έχουν φτάσει στα 9 και 10 χρόνια» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Το δέντρο της ζωής και η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, έχουν ως στόχο να υπενθυμίσουν τη σημασία της προσφοράς, όπου υπάρχει ανάγκη.

Κοπή πίτας

Παράλληλα ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας διοργανώνει την ετήσια συνεστίαση κοπής πίτας σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 13.00 στο κέντρο «ΕΝΥΔΡΕΙΟ» (περιοχή Αναύρου).

Ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα τιμήσει την οικογένεια που έκανε τη δωρεά οργάνων, τον εξαίρετο ιατρό Νεφρολόγο Διευθυντή ΕΣΥ Μονάδας Μεταμοσχεύσεως Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Μυσερλή Γρηγόρη και τη φαρμακευτική εταιρεία ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ.

Κάρτες  πωλούνται στις Μ.Τ. Νεφρού, Μον. Περιτοναϊκής Κάθαρσης Νοσοκομείου, Μ.Τ. Νεφρού Θεσσαλική Νοσηλευτική και από τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και στην είσοδο του κέντρου πριν από την κοπή της πίτας. Τιμή κάρτας: 15 ευρώ με πλήρες μενού και ζωντανή μουσική. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6977331588.