Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:36
Θεσσαλία

Ένας στους δύο καρκινοπαθείς στη Θεσσαλία θα έχει πλέον πρόσβαση σε σύγχρονη θεραπεία






Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα γενικότερα, καθώς παρελήφθη και επίσημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ο νέος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής, μία δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Απόστολος Νάνος έκανε λόγο για «μία σημαντική ημέρα για το Πανεπιστημιακό σήμερα γιατί αναβαθμίζεται και ποιοτικά το τμήμα της ακτινοθεραπείας με την μεγάλη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και ένα μηχάνημα που όπως εξήγησε ο κ. Νάνος «μας εισάγει σε μία νέα εποχή. Πολλοί περισσότεροι ασθενείς από τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα γενικότερα, θα απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με μηχανήματα που μόνον στην Ευρώπη και στα προηγμένα κράτη μπορεί να βρει κανείς».

Σε ότι αφορά τις υποδομές σε ανθρώπινο δυναμικό, ο διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσε πως «είναι μία πολύ σημαντική δωρεά και εμείς ως νοσοκομείο προτιθέμεθα να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο λειτουργώντας όσο γίνεται περισσότερο χρόνο και καλύπτοντας όσο γίνεται περισσότερους ασθενείς».

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη προκηρυχθεί δύο θέσεις ακτινοφυσικών και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στην εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μη χαθεί «ούτε μία ημέρα».

Σημειώνεται πως περιοχή της Θεσσαλίας έχει περίπου 3.000 ογκολογικούς ασθενείς που χρειάζονται ακτινοθεραπεία. Μέχρι στιγμής με τις παρούσες υποδομές καλύπτονται από το Πανεπιστημιακό οι 600. Με τα δύο νέα μηχανήματα και κυρίως με τη δωρεά αυτή, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί περίπου το 55% των ογκολογικών ασθενών.

Πηγή: onlarissa.gr