Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:15
Θεσσαλία

Έλεγχοι για φοροδιαφυγή και «μαύρη» εργασία σε πανηγύρια και γαμήλια γλέντια!






Tην ώρα που η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου κορυφώνεται, τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και των κατά τόπους Εφοριών ετοιμάζονται να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία καλοκαίρια, έτσι και το φετινό κλιμάκια πραγματοποιούν ήδη ελέγχους σε διάφορες περιοχές και της Θεσσαλίας και βάζουν στο στόχαστρό τους και πανηγύρια αλλά και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι και βαφτίσεις!

Μιας και ήδη σε αρκετά σημεία πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις κάθε βράδυ πλέον, με αποκορύφωμα τον Δεκαπενταύγουστο, στόχος των κλιμακίων των εφοριών και του ΣΔΟΕ είναι να εντοπίσουν όσα περισσότερα φαινόμενα φοροδιαφυγής μπορούν και από εκεί και πέρα να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή ποινών.

Έτσι λοιπόν πανηγύρια, γάμοι, βαφτίσεις, και κάθε είδους γλέντι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου.

Το ίδιο συνέβη και πέρυσι, σε διάφορες περιοχές της χώρας, και καταγράφηκαν ακόμη και έλεγχοι σε γαμήλια γλέντια αλλά και σε φωτογράφους και εικονολήπτες που είχαν αναλάβει την κάλυψη των μυστηρίων, προκειμένου να εντοπιστούν τόσο φαινόμενα φοροδιαφυγής αλλά και μαύρης εργασίας. Τα ευρήματα εξάλλου ήταν πολλά αλλά από εκεί και πέρα το στοίχημα ήταν, με την επιβολή των σχετικών ποινών, να εισπραχθούν και τα σχετικά πρόστιμα.

Πέρα λοιπόν από την φοροδιαφυγή υπάρχει και το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ένα φαινόμενο το οποίο διογκώνεται ακόμη περισσότερο κατά τη θερινή περίοδο αφού προκύπτουν και περισσότερες εποχικές θέσεις εργασίας. Απομένει να φανεί ποιά θα είναι τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr