Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:11
Θεσσαλία

Έκλεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στην Καλαμπάκα






Θύμα θρασύτατων ληστών έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ζευγάρι ηλικιωμένων στην Αύρα Καλαμπάκας οι οποίοι κατάφεραν να τους αρπάξουν χρήματα και να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 3,30 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν στο σπίτι των ηλικιωμένων που βρίσκεται σε απόμερο σημείο του χωριού εισέβαλαν πέντε άτομα αφού προηγουμένως παραβίασαν το παράθυρο.

Πριν καλά-καλά το ζευγάρι των ηλικιωμένων προλάβει να αντιδράσει τους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και πήραν τον ηλικιωμένο άνδρα και τον έκλεισαν στο μπάνιο του σπιτιού ενώ η σύζυγός του πανικόβλητη παρακολουθούσε τους αδίστακτους κακοποιούς να αλωνίζουν κυριολεκτικά κάθε γωνιά του σπιτιού αναζητώντας χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Αφού έκαναν τα πάντα άνω κάτω και με συνεχείς απειλές οι θρασύτατοι ληστές βρήκαν χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και κάποια αντικείμενα αξίας τα οποία πήραν μαζί τους και έσπευσαν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι της νύχτας προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πριν συνέλθει από το τεράστιο σοκ της εισβολής των ληστών κατάφερε να ελευθερώσει τον σύζυγό της και έντρομοι επικοινώνησαν με τις αρχές ενημερώνοντας για το συμβάν.

Κατόπιν αυτών από πλευράς των διωκτικών αρχών ξεκίνησε η σχετική διαδικασία της προανάκρισης και της αναζήτησης των αδίστακτων ληστών για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες το συγκεκριμένο ζευγάρι των ηλικιωμένων έχει πέσει και στο παρελθόν θύμα κακοποιών οι οποίοι τους είχαν αφαιρέσει ξανά χρηματικό ποσό.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό καλό θα είναι οι ηλικιωμένοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

 

 

Πηγή: meteoravoice.gr