Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:55
Αθλητικά

Άτακτη υποχώρηση από ΕΠΟ, «περνάει» τον Κώδικα Δεοντολογίας!






Η ΕΠΟ υποχώρησε μπροστά στον κίνδυνο να υποστεί κυρώσεις από την FIFA και στη συνάντηση Γκιρτζίκη-Κουτσοκούμνη αποφασίστηκε να «περάσει» ο εναρμονισμένος Κώδικας Δεοντολογίας.

Στη χώρα μας βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 6/7 ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, για να «τρίξει τα δόντια» στην ΕΠΟ και ακολούθως να συναντηθεί και με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Όπως αποδείχτηκε, το τελεσίγραφο των δέκα ημερών που είχε δώσει η FIFA στην ΕΠΟ και η απειλή για βαριές κυρώσεις, όπως ο ορισμός διοικούσας επιτροπής στην ελληνική ομοσπονδία ή ακόμα και ένα πιθανό Grexit, ανάγκασαν τον Γιώργο Γκιρτζίκη να υποχωρήσει, να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη «κωλοτούμπα», «θυσιάζοντας» έτσι και κάποιους στενούς του συνεργάτες…

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τον εκπρόσωπο της FIFA για τα ελληνικά ζητήματα και πρόεδρο της κυπριακής ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, συμφωνήθηκε να κάνει πίσω η ΕΠΟ και να εγκρίνει τελικά μέσα στις επόμενες μέρες (ως την επόμενη εβδομάδα) τον εναρμονισμένο με τα διεθνώς ισχύοντα Κώδικα Δεοντολογίας που της έστειλε η παγκόσμια ομοσπονδία.

Με αυτό τον τρόπο, τα πρόσωπα που συνδέονται με την ΕΠΟ (μέλη Δ.Σ., στελέχη-υπάλληλοι, διαιτητές) και εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», θα ελεγχθούν πειθαρχικά και θα περάσουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας.
«Πήρα διαβεβαιώσεις»

Κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ, ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε πλέον στο σωστό δρόμο. Πήρα επαρκείς διαβεβαιώσεις οι οποίες και απαιτούνταν, ότι οι αλλαγές θα γίνουν μέχρι την τελική ημερομηνία που έχουμε δώσει. Η εναρμόνιση θα γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης αρκέστηκε από την πλευρά του να πει: «Ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει, θα γίνει».

Εντός της ημέρας, ο κ. Κουτσοκούμνης θα συναντηθεί και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

 

 

Πηγή: sdna.gr