Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 13:09
Τοπικά

Άσκηση κατάσβεσης φωτιάς και εκκένωσης στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου






Εβδομήντα περίπου, εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν σήμερα, την δεύτερη φάση του προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στους χώρους των σχολείων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που γίνεται σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Η πρώτη του φάση, πριν δύο περίπου μήνες, περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση, ενώ στη δεύτερη φάση που υλοποιήθηκε σήμερα, στους χώρους του 8ου Γυμνασίου Βόλου, το βάρος δόθηκε στην πρακτική εξάσκηση. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που άναψε μέσα σε κάδους, καθώς και εκκένωσης του σχολείου, στην οποία, εκτός των εκπαιδευτικών, πήραν μέρος και μαθητές.

1
Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διοικητής της Π.Υ., κ. Χαράλαμπος Πόζογλου, σήμερα «πάντρεψαν» τη θεωρία με την πράξη, ενώ παράλληλα, έγινε και επίδειξη σωστού χειρισμού των πυροσβεστήρων.
Σύμφωνα με τον κ. Πόζογλου, όλα τα σχολεία – όπως και όλοι οι δημόσιοι χώροι και υπηρεσίες – είναι υποχρεωμένα, όχι μόνο να διαθέτουν πυροσβεστήρες, αλλά και να ελέγχονται αυτοί, κάθε χρόνο, για την καταλληλότητά τους. Παράλληλα, είναι απαραίτητο – όπως είπε – να γίνεται σωστή εκμάθηση του χειρισμού τους, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός.

12
Όπως τέλος, τόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πρόθεσή του είναι να συνεχιστούν αυτού του είδους τα σεμινάρια εκπαίδευσης, ενώ προτίθεται να υποβάλει και πρόταση, όπως μελλοντικά, πραγματοποιηθεί άσκηση πυρκαγιάς, αλλά και σεισμού, σε συνεργασία, όχι μόνο της ΔΔΕ και της Π.Υ., αλλά και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όπως είναι η Αστυνομία, η Εταιρεία Φυσικού Αερίου, η ΔΕΗ κ.α.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ